International Version

I have today taken one importantly decision. I am thinking namely henceforth every bit as remember two forebilds Johan Norberg and Johnny Munkhammar that start blogging in English. I have, every bit as these both, realised that mine readers on this way can be manifold major.

I am believing moreover that Swedish liberal bloggers can be especially important in the international bloggosphere. We can namely relate the Swede model accomplishment. For thirty years ago Sweden was rich. Today is Sweden poor. The cause is socialism. Socialism is bad for the economy. The ring up to contractors and company and the socialdemocratish policy had spoilt for enterprise in Sweden. The tax pressure is too aloud and must be reduced.

All international readers shall self accordingly hail greet to mine blog!

Schlagerskandalen.

Jag är som så många andra upprörd över utgången i gårdagens Eurovisionsschlagerfestival. Även om jag kanske inte fullt förstår tjusningen i svenska bidraget the Arks dunka-dunka musik, är det uppenbart att röstningen inte gått rätt till och att ett antal länder i öst bildat en otillbörlig kartell i tävlingen.

Jag skulle dock vilja ge det hela en annan, politisk, dimension. Tar man en närmare titt på resultatsen ser man att de fuskande länderna tycks ha en sak gemensamt: de är alla gamla kommunistländer eller på annat sätt demokratiskt opålitliga länder. Serbien, Ukraina, Ryssland, Turkiet, Bulgarien - samtliga länder i topp-5 lämnar mycket övrigt att önska när det gäller demokratiska traditioner. Och omvänt ser vi hur pålitligt demokratiska och kapitalistiska länder - Frankrike, Irland, Storbritannien - hamnat i botten. Något är uppenbarligen fel.

Jag instämmer därför med vad många andra kommentatorer sagt, d v s att tävlingen nu måste skrotas. Istället borde vi för Sveriges del ta initiativ till en ny tävling baserad på våra demokratiska partners i väst. Nato-alliansen skulle med fördel kunna utgöra basen i en ny melodifestival, där genuint demokratiska länder tävlar med genuint demokratisk musik. För att vara på den säkra sidan skulle man också kunna låta den nyligen aktuella föreningen
Upplysning om Kommunismen få förhandsgranska de svenska bidragen så att ingen förtäckt kommunistpropaganda slinker med av misstag.

På så vis skulle vi kunna återerövra melodifestivalen som ett folkets festival, där demokratiska nationer i bästa samförstånd tävlar om vem som har den bästa musiken.

Andra bloggar om: ,


Svar på tal

En ung vänsteraktivist har bombarderat denna blogg med kommentarer, samtidigt som kommentarsfunktionen tycks ha hakat upp sig (eller finns det månne något socialdemokratiskt filter inbyggt, som stoppar mina kommentarer?). Nå, för att undvika ytterligare insinuationer tänkte jag här gå igenom de olika kommentarerna, i tur och ordning.

1. Angående Tiggeri.

ATW skriver: "Men det är ju exakt det du själv gör, när du drar hela socialdemokratin över en kam:" osv.

Min poäng var emellertid att det inte duger som argument för eller emot en ståndpunkt att någon annan omhuldar ifrågavarande ståndpunkt. Tiggeriförbud blir inte bättre för att en moderat stöder det, eller sämre för att en socialdemokrat stöder det.

"Socialsekreterare är alltså illvilliga, och tiggeri är ett modernare och effektivare sätt att hantera fattigdomsproblemet än socialbidrag och a-kassa? Antar att du tog bort det där tramset om a-kassan från inlägget, efter att blivit hånad av RM? Stämmer det?"

Jag har inte tagit bort något "trams" av den enkla anledning att jag inte ägnar mig åt "trams". Det citat som signaturen RM tar upp är hämtat från kommentarsfältet på en annan blogg. Jag vet att många känner sig kränkta över hur de behandlas inom socialvården, och dessa skulle säkert föredra transaktioner som ordnas frivilligt.

"Du menar alltså att under den tiden min far gick arbetslös borde han ägnat tiden åt att tigga istället för att gå på a-kassa?"

Jag menar att vi svenskar borde bli bättre på att finna egna lösningar ur problem, och inte ständigt förlita oss på staten (d.v.s skattebetalarna).

2. Ang. "Barbro omfördelar"

"Jag är ledsen att behöva säga det, men dina värderingar är nog ändå mer konservativa än liberala."

Nejdu, meritokrati är ett liberalt system.

"Johan Norberg skulle skaka på huvudet om han läste det du skriver här."


För det första: se kommentar om detta under punkt 1 ovan. För det andra: Norberg är en av Sveriges största politiska tänkare, så jag är säker på att han skulle känna sympati för mina idéer.

3. Ang. "Arvet efter Bush"

"Inte konstigt att du undviker att svara med tanke på att Ernst, enligt vad jag vet, har rätt."

Anledningen att jag inte svarar Ernst är dels att han är
död sedan 1998 och jag ogillar tanken på att debattera med lik, dels att han har uppåt väggarna fel. Det amerikanska budgetunderskottet sjunker nu rekordsnabbt, tack vare presidentens strategiska skattesänkningar. Och att ha en statsskuld som stiger är inget problem så länge bruttonationalprodukten stiger ännu snabbare.

Detta var nog allt för närvarande. Jag återkommer i frågan om USA:s positiva inflytande i Latinamerika.

För övrigt noterar jag att antidemokraten Lennart Regebro inte gett någon kommentar till det inlägg jag tillägnat honom. Detta kan bara tolkas som att han inser att jag har rätt.