Till Berlusconis försvar

Den lömskaste formen av socialistisk propaganda handlar om att misstänkliggöra oss liberaler för att vara inskränkta rasister, nationalister eller allmänt främlingsfientliga. Dessa anklagelser haglar nu över den italienske landsfadern Silvio Berlusconi, sedan han fällt en skämtsam kommentar över den nyvalde amerikanske presidenten:

"Jag ser inga problem för Medvedev att etablera goda relationer med Obama som också är snygg, ung och solbränd [..]"

Detta humoristiska uttalande vill nu en rad politiskt korrekta tråkmånsar använda för att misstänkliggöra Berlusconi. Den världsberömde liberale författaren Johan Norberg har alltid framhållit Berlusconis lysande sinne för humor. Själv skrattade jag så att jag fick vika mig dubbel över den italienske statsmannens fyndiga kommentar. Att offentligt skämta och göra sig lustig över någon annans hudfärg är naturligtvis inte ett uttryck för rasism, utan snarare ett exempel på att politiken ibland också måste få vara lite lättsam och ge utrymme för ett gott skratt.

Experter på italiensk politik, som jag själv och Johnny Munkhammar, vilka följt den imponerande och karismatiske Berlusconi genom åren, vet att han i hela sin politiska gärning sett till att minimera främlingsfientliga partiers politiska inflytande. Berlusconi, som är en kär läsare av Munkhammars mycket inflytelserika böcker om politiskt reformarbete, har dessutom konkretiserat en mycket liberal minoritetspolitik i Italien.

Berlusconi och Munkhammar skrattar och skämtar tillsammans.

Andra bloggar om: , , , .


Kommentarer
Postat av: Kurt

Lite tafatt och försiktigt, har i alla fall vår alliansregering till sist börjat agera i samma framgångsrika spår som vår liberala förebild Silvio Berlusconi. Precis som Berlusconi förde ut militären på gatorna som beredskapspolis för att hålla ordning på utländska element, så har den svenska regering nu beslutat permanenta de s.k. beredskapspoliserna; de skall väl främst skydda villområdena runt Stockholm från förortsslöddret. Och migrationsminster Tobias Billström har skickats till Indien för att hämta hem billiga gästarbetare, för att ersätta de där dyra kravmaskinerna som den svenska industrin tvingas varsla nu. Så viss inspirerar Silvio Berlusconi även i Sverige, även om regeringen ännu är rädda för den kommunistiska kulturmaffian i pressen, och därför tonar ner visionerna utåt.

2008-11-09 @ 08:57:33
Postat av: micke

Hoppsan, nu blev det lite galet, tror jag..."de s.k. beredskapspoliserna; de skall väl främst skydda villområdena runt Stockholm från förortsslöddret." Hur fick du ihop det så Kurt? Jag är beredskapspolis i Skåne och har inga som helst planer på att bevaka några villområden runt Stockholm... Det är inte pedagogiskt riktigt eller intelligent att sprida godtyckliga påstående som du gör Kurt. Skulle vilja rekommendera dig att söka information om vad beredskapspolisen skall göra www.beredskapspolisen.org eller www.beredskapspolisen.se eller varför inte titta på _11225.aspx" rel="nofollow">http://www.krisinformation.se/web/Pages/Page_11225.aspx

Om du hittar belägg för dina påstående på någon av dessa sidor ber jag dig att kontakta Rikspolisstyrelsen.

2008-12-11 @ 20:17:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback