Att ta seden dit man kommer.

Vi är många liberaler som med Dick Erixon upprörs över vänsterns tendenser att "förlöjliga allt som är svenskt och hylla det främmande som mer värdefullt och uttryck för högre kultur". Det följer direkt ur grundläggande liberala principer att de utlänningar som söker sig till Sverige måste respektera våra sedvänjor. Som min meningsfrände Erixon så träffsäkert formulerar:

Vi måste klargöra att de som kommer från andra delar av världen inte kan fortsätta leva som om de aldrig lämnat sitt hemland. De måste anpassa sig, de måste lära sig svenska språket, lära sig de svenska sederna och normerna.

Naturligtvis finns det från liberala utgångspunkter skäl att kräva anpassning på en rad punkter utöver den som nu diskuteras mot bakgrund av skymfen mot Carl Hamilton i Halal-tv. Nykomlingarna måste acceptera att vi i Sverige har ett otvunget förhållande till alkohol och att vi gärna äter skinka såväl till vardags som i festliga sammanhang. Dessutom är det på tiden att upplysa invandrarna om att stora, burriga mustascher i Sverige uppfattas som smaklösa. Vidare måste vi svenskar tydligare än tidigare förklara vikten av att respektera andra människors privatsfär å offentlig plats genom att sköta hygien, motverka starka kroppsodörer och tala i normal samtalston utan onödigt gestikulerande.

Det vore därför önskvärt att tillsätta en statlig kommission under ledning av Dick Erixon, Carl Hamilton och DN:s ledarredaktion, med uppdrag att sammanställa en lista över de krav, som rimligen kan ställas å de inom rikets gränser bosatta utlänningarna.

Andra bloggar om: , , , .

Kommentarer
Postat av: Anselm B Groda

Jag undrar vad länken "repsekt" har att göra med de bloggar den länkar till? Inte ens ett litet snöre för oss finsmakare!

2008-11-20 @ 12:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback