Dags att granska Palmes dubbelspionage.

Dagens Nyheter har i dagarna rapporterat om att Olof Palme skulle ha varit agent åt CIA. Uppgifterna kan vid en första anblick tyckas sensationella. Skulle den man som var bästis och bundis med tyrannen Fidel Castro, som förde ett diplomatiskt krig med världens största demokrati för att förhindra en demokratisk utveckling i Vietnamn, som ville att facket skulle ta över det svenska näringslivet genom löntagarfonder och som lät våra skärgårdar bli en övningsplats för Sovjetiska u-båtar, i själva verket vara amerikansk agent? Tala om att göra bocken till trädgårdsmästare! Naturligtvis är detta absurt.

I stället för att rusa iväg i spekulativt tänkande, måste man hålla sig till fakta. Fakta är att de personer Palme skall ha namngivit för den amerikanska underrättelsetjänsten inte alls tycks ha fått sina politiska karriärer spolierade av Palme. Tvärtom! Den kände kommunistiske advokaten (ja under den här tiden släpptes allt möjligt slödder in i kåren!) kunde, efter några år i den socialistiska frontorganisationen Amnesty International, avancera ända in i Sveriges riksdag. Givetvis på socialdemokratiskt mandat och med Palmes välsignelse.

Att Palme bara lämnade ut tre namn på sovjettrogna studenter i en tid när universiteten var överbefolkade av rödgardister är ett annat tydligt indicium på att Palme spelade under täcket. Den unge Palme hade vid denna tid naturligtvis redan sin karriär utstakad. Genom sina kontakter med CIA hoppades han kunna byta till sig information som han sedan kunde lämna direkt till ryssen.

Dagens nyheters avslöjanden borde leda till en ordentlig offentlig granskning av Palmes dubbelspionage. Regeringen borde ge en enmansutredare direktiven att granska Palmes landsförräderi som sovjetisk kollaboratör, inte bara under 1950-talet utan under hela epoken Palme. Utredningsuppdraget borde ges till en liberalt sinnad, juridiskt skolad och samvetsgrann man med goda kunskaper om svenskt samhällsliv och internationella förhållanden. Undertecknad är själv en person som med råge skulle uppfylla dessa kvalifikationer.

Andra bloggar om: , .

Kommentarer
Postat av: Gemene Man

Det är verkligen roligt att läsa denna blogg. Flum och slödder, odemokratiska värdeingar och andra yviga uttryck. Palme som en dubbelagent, ja, det hade varit något sensationellt det. Sovjetisk kollaboratör! Va?!

2008-02-04 @ 16:36:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback