Kurre svarar -- del 2. Om Friheten.

Mitt inlägg om prositution har uppenbarligen väckt en del reaktioner inom avgrundsvänstern -- som i sedvanlig ordning använder sig av tillmälen i stället för sakargument i debatten. Vi liberaler är vana vid att bemötas med avsky och förakt -- men dessa upprörda reaktioner är inget annat än bevis på att vår logiskt uppbyggda världsbild är korrekt, och att vi utmanar starka särintressen. Således ger jag mig nu i kast med Veronicas andra fråga: "liberal är väl synonym med frihetsälskande? Vad har bevakning av folket och kartläggning av folkets privatliv med frihet att göra? "

Veronica lilla, 'liberal' är faktikst inte synonymt med frihetsälskande -- jag uppmanar dig att konsultera det vederhäftiga uppslagsverket Wikipedia för en exakt och allmänt vedertagen definition. Vi liberaler älskar förvisso friheten, men denna vår kärlek till friheten överskuggas emellanåt av vårt hat gentemot frihetens fiender. Sålunda hatar vi socialism, islamism, feminism och andra irrläror som har som mål att ta ifrån oss vår frihet.

Vi lever i en värld som har murar, och dessa murar måste vaktas av män med gevär. Vem ska göra det? Du, Veronica? Birgitta Ohlsson? FRA har ett större ansvar än ni överhuvud taget kan begripa. Ni klagar över "bevakning" och "massavlyssning". Ni har den lyxen. Ni har lyxen att inte veta vad jag vet: att FRA:s signalspaning räddar liv. Ni vill inte veta sanningen för att långt ned i regioner ni inte talar om på fester, vill ni ha FRA uppe på den där muren! Ni behöver FRA uppe på den muren!

Vi liberaler har varken tid eller ork att debattera med människor som lever sina liv under den filt av frihet vi tillhandahåller, och som sedan har mage att kritisera dett sätt på vilket friheten tillhandahålls! Det hade varit mycket bättre om ni, såsom vår statsminister föreslagit, lät debatten dö, tackade för våra uppoffringar och höll er undan.


Andra bloggar om: , , , .

Kommentarer
Postat av: Erik Thor

Varför känner jag mig alltid så förolämpad när jag kallas vänster. :O

Postat av: Niklas Starow

Det här är en satirsida som Badlands hyena, eller hur?

Jag är så dålig på att förstå nät-ironi, men jag föreslår att du bättre klargör detta.Kul att du drar paralleller mellan riksdagens FRA-förespråkare och de som uppförde Berlinmuren för att "skydda befolkningen", jag ska nog ta med det i ett framtida pressmeddelande.Men det enda liv som FRA har räddat de senaste 30 åren är överspelat nu, det flera veckor sedan det skrattades åt.

Jag menar, det handlade om en verkligt hot och en skälig misstanke, precis det vi motståndare till FRA-lagen menar ska krävas för massavlyssning.

Men tack för försöket till ironi, det uppskattades enormt.

Fortsätt gärna, övning ger färdighet.

Mvh, Niklas Starow - Svart Måndag.

2008-08-16 @ 04:41:20
URL: http://www.svartmandag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback