Uppdatering

Bloggandet har legat nere en tid, av flera skäl. Ett viktigt sådant har varit att en grupp lågutbildade ungdomar häcklat denna blogg i ett offentligt diskussionsforum. Jag tog mycket illa vid mig av den inte särskilt välartikulerade kritiken. Därför har bloggandet känts tungt. De individer som ligger bakom attackerna har förmodligen inte förutsättningarna att ta till sig det liberala budskap som sprids på denna blogg. Nu har jag emellertid bestämt mig för att inte ta kritiken personligt utan fortsätta mitt strävsamma arbete för ett friare Sverige. Kanske ligger det trots allt något i den gamla devisen att all publicitet är god publicitet. Och alltid kan man hoppas att ungdomarna ifråga snappar upp något under sina besök på denna blogg.

Ett av den svenska bloggosfärens märkligaste händelser under den senaste veckan har varit sosse-politikern och byggnadsarbetaren Peter Kennerfalks rasistiska utfall mot Maciej Zaremba. I en bloggpost som präglades av grammatiska fel, särskrivningar och andra exempel på Kennerfalks bristande utbildning, jämfördes Zaremba bland annat med en "dreglande hund".

Jag tycker att Kennerfalks vrede bara bevisar en enda sak. Svenska arbetare har det för bra; de har blivit bortskämda och förstår inte att de måste sänka sina krav om Sverige ska stå sig i den internationella konkurrensen. Som min meningsfrände Johnny Munkhammar nyligen uttryckte saken:

Rebecca Bohlins minst välgrundade påstående kom på slutet och jag fick inte möjlighet att kommentera det. Hon påstod att detta var en del i en viktig strukturomvandling, utan vilken vi ännu hade "spänt hästen för plogen". Men det är ju konkurrens som driver omvandling, inte orimliga fackliga krav som gör det svårare att klara konkurrensen.


Touché! Jag tror nog att Kennerfalk skulle vara mindre mopsig om han fick arbeta under polska eller lettiska arbetsförhållanden en tid.

Vad som dock förvånar i uppståndelsen kring Kennerfalks bloggattack är att den tämligen ointressante och okände bloggaren Lennart Regebro tydligen sett händelsen som en chans att få mer uppmärksamhet för sin blogg. Regebro har tidigare själv varit ute och rört sig i demokratins tassemarker och han har kommit med personangrepp mot undertecknad som i sin nedrighet slår Kennerfalks utfall med hästlängder. Att Regebro nu tycks se det som sin roll att anföra reaktionerna mot Kennerfalt minskar naturligtvis reaktionernas trovärdighet betänkligt.

Till sist: jag tycker det är synnerligen förvirrande att George W Bush nu sällat sig till klimathysterikerna. Innebär det att han vet något som vi inte vet? Eller har han blivit förledd av inkompetenta rådgivare? Skulle vara väldigt intressant att se vad liberale kollegan Henrik Alexandersson tycker i frågan.

Andra bloggar om: , , .


Kommentarer
Postat av: angelica

Jaha!!
Jag har med stort intresse läst inläggen på rump-forumet för allt om TV. Kritiken mot din blogg. Jag reagerar skarpt. Jag förstår inte kritiken. Det är nog nån som vill skada dig, Kurt. Jag förstår inte hur de kan tycka din fina blogg skulle vara nåt anstötligt, vulgärt eller oseriöst. Det är ett imponerande arbete du lägger ner.
Jag gillar dig!
/ angelica

2007-06-03 @ 17:58:54
Postat av: Kurre

Tack, Angelica!
Ditt kontinuerliga stöd för mitt bloggande har betytt oerhört mycket! Dina positiva kommentarer får det att kännas meningsfullt att lägga ner allt detta obetalda arbete på folkbildning.
Tack, än en gång!
Kurt G. Rantzén

Postat av: Kurre

Tack, August, för dina boktips. Sommaren närmar sig - en tid då även en hårt arbetande person som undertecknad brukar få några timmar över till att läsa böcker.
Beträffande USA:s betydelse för Latinamerika har jag insett att jag inte kan ta på mig ansvaret att kompensera för din historielärares försummelser. Detta är beklagligt. Men jag tror att om du återkommer regelbundet till denna blogg, kommer du att kunna lära dig en hel del om både det ena och det andra.
Så fortsätt du att ställa frågor! Det är det effektivaste sättet att skaffa sig ny kunskap!
Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2007-06-05 @ 13:21:47
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: angelica

Jag har försökt att bli medlem på den där TV hemsidan, men dom verkar inte vilja ha mig som medlem. Jag gillar inte de hätska och långsökta inläggen om din blogg. Jag tycker de skriver så ohyfsat, allihopa.
Dryga är dom!! Allihopa!!

2007-06-05 @ 14:03:17
Postat av: Kurre

Angelica,
Tack än en gång! Jag känner att jag verkligen kan lita på dig, trots att vi aldrig träffats!
Det vore oerhört skönt om du kunde ge mig eld understöd på TV-forat. Jag anar att du kanske är bättre än jag på att "tala med bönder på böndernas vis".
Bästa hälsningar,
Din Kurre

2007-06-05 @ 15:07:47
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Knute

Bra att du fortsätter att tala klarspråk och försöker skjuta undan tramset på det där
diskussionsforumet. De senaste årens vänstervridning överträffar 1970-talets. Inte minst bland ungdomar som vuxit upp med inkomstutjämning och sociala reformer och socialistisk indoktrinering. De borgerliga partierna fick anpassa sig till det för att komma till makten. Många borgerliga politiker är för övrigt kryptosocialister och tar inte sitt mandat på allvar, att sälja ut den enorma statliga företagssektorn, och byta ut odugliga sosseämbetsmän.

2007-06-08 @ 02:09:35
URL: http://www.everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Kurre

Tack Knute,
för denna insiktsfulla kommentar! Jag håller med dig om att det är ett allvarligt problem att många borgerliga politiker i själva verket är socialister. Det ser faktiskt ännu värre ut än på 70-talet i det avseendet.

2007-06-08 @ 12:13:56
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Kristoffer Larsson

Hej, jag vill tacka för en skrattretande blogg. Jag vill inte vara oförskämd på nått sätt, och ber om ursäkt om du tar illa upp. Men hur i f*n kan man kräva att andra ska ta till sig en ideologi från någon som vägrar ta till sig från andra, och vägrar svara på på kritiska frågor. Har aldrig vart med om ett så alvarligt arbetarklassförakt som nyliberalerna för. Visar tydligt på din brist av perspektiv från andras livssituationer.

2007-06-08 @ 12:43:28
URL: http://hylfe.blogg.se
Postat av: Kurre

Kristoffer,
Det vore bra om du kunde precisera vad det är du är upprörd över. Annars framstår dina påhopp som tämligen ogrundade.
Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2007-06-08 @ 13:17:07
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Kristoffer Larsson

"De individer som ligger bakom attackerna har förmodligen inte förutsättningarna att ta till sig det liberala budskap som sprids på denna blogg"
"Ett viktigt sådant har varit att en grupp lågutbildade ungdomar häcklat denna blogg i ett offentligt diskussionsforum"
Det förekommer på flera ställen liknande argument där du förusätter att folk som inte förstått/delar dina liberala budskap är sämre utbildade och sämre vetande.
"Tack, August, för dina boktips. Sommaren närmar sig - en tid då även en hårt arbetande person som undertecknad brukar få några timmar över till att läsa böcker.
Beträffande USA:s betydelse för Latinamerika har jag insett att jag inte kan ta på mig ansvaret att kompensera för din historielärares försummelser. Detta är beklagligt. Men jag tror att om du återkommer regelbundet till denna blogg, kommer du att kunna lära dig en hel del om både det ena och det andra.
Så fortsätt du att ställa frågor! Det är det effektivaste sättet att skaffa sig ny kunskap!"
Genom att belysa på "lågutbildade ungdomar", nu är inte ungdomar en egen arbetarklass och jag har inte läst deras påhopp eller vilka dem är. Men lågutbildade människor är det garanterat en klasstillhörighet och det stör mig djupt att rikta offentlig kritik mot ungdomar som du lika väl som jag vet inte har samma retoriska förmåga, trots att påhopp har skett.
Detta är ett förakt mot folk med andra erfarenheter.

2007-06-08 @ 15:17:35
URL: http://hylfe.blogg.se
Postat av: Kurre

Jamen Kristoffer,
Folk som inte delar mitt budskap är sämre utbildade och vetande. Det är bara att beklaga detta.
Mina svar till August måste nog ses mot bakgrund av hans nazi-anspelningar i en annan tråd.
Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2007-06-08 @ 16:16:50
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Jessica Seins

Vad bra du är Kurre. Snygg också! Stå på dig mot kommunisterna, dom har inget att komma med mot din manliga logik!
Puss!

2007-06-08 @ 20:55:22
URL: http://har.ingen.blog.än
Postat av: Kurre

Tack Jessica!
Det är skönt att veta att man har supporters. Annars brukar det mest vara de kritiska som yttrar sig.
Och tack för komplimangen ;-)
Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2007-06-09 @ 12:20:01
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Kristoffer Larsson

"Folk som inte delar mitt budskap är sämre utbildade och vetande"
I vilken vetenskaplig emperi finner man detta?
Jag ska inte störa dig längre pga risken att bli utpekad som en påhoppare, kommunist och antidemokrat. Så en sista kommentar som jag tycker du ska tänka över är att du verkligen behöver tänka dig in i andra mindre priviligierades livssituationer och dra lärdom från sämre bildade, de har också nått att lära ut.
Ha det gött i dit fina liv, men kom inte till oss om dit liv rasar samman nån gång.

2007-06-10 @ 12:31:14
Postat av: Kurre

Bästa Kristoffer,
Jag tycker det vore synd om du slutade kommentera här på bloggen, då jag tror att vi har mycket att lära av varandra.
Jag vet att det kan hetta till i diskussionerna ibland, men detta är att vänta när frihetens idéer hamnar i konfrontation med kollektivistiska eller auktoritära tankegångar. Som liberal vänjer man sig snart vid att försvaret av liberala värden inte är någon tebjudning.
Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2007-06-10 @ 22:27:50
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Kristoffer Larsson

Nej jag kan förstå att det inte är lätt eftersom liberalismen inte behöver vara någon absolut sanning som du försöker göra gällande.

2007-06-11 @ 19:59:52
URL: http://hylfe.blogg.se
Postat av: Trotten

"Bloggandet har legat nere en tid, av flera skäl. Ett viktigt sådant har varit att en grupp lågutbildade ungdomar häcklat denna blogg i ett offentligt diskussionsforum."
Naaaaw, vad synd det är om dig :P

2007-06-11 @ 23:02:21
URL: http://trotten.wordpress.com/
Postat av: Kurre

Tack, Trotten för denna spirituella kommentar! Med sådan tankeskärpa och elokvens kommer du att gå långt, det märker jag.
Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2007-06-11 @ 23:59:08
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: AG Hammarfeldt

Det är sannerligen mycket tragiskt med den oförstående pöbeln, som frenetiskt försöker förlöjliga den logiska världsbild som du så frikostigt delar med dig av på din blogg.
Samtidigt känner jag mig mycket road av dina antagonisters patetiska försök att täcka över sina begränsade förståndsgåvor. Eftersom deras försök bara avslöjar deras egna begränsningar.
jag hoppas sannerligen att du fortsätter ditt ljusbringande arbete i att upplysa världen om det liberala budskapet. Gör det i full övertygelse om att det uppskattas av människor av bildning.
Med största aktning.
Anders Gabriel Hammarfeldt.

2007-06-12 @ 16:28:06
Postat av: Kurre

Broder,
Stort tack för din uppmuntrande kommentar! Detta folkbildningsarbete känns emellanåt tungt. Därför känns det så oerhört skönt att läsa det du skriver.
Högaktningsfullt,
Kuer G. Rantzén

2007-06-12 @ 16:33:47
URL: http://kurranz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback