Stalinism i Malmö.

Semestern är slut för min del och därmed även pausen i bloggandet. När nu sommaren lider mot sitt slut går mina tankar framför allt till alla mina vänner och kolleger i Limhamn, som är mycket oroliga inför skolstarten.
Malmö stad har nämligen i traditionell socialistisk anda bestämt att utsätta de stackars barnen i Limhamn för ett socialt experiment med okända konsekvenser.

Planen är nämligen att ett femtiotal elever skall transporteras från Kroksbäck till den fina och anrika Linnéskolan. Grundtanken är säkerligen god; att det skall främja förståelsen mellan olika befolkningsskikt att slumpmässigt blanda elever med varierande bildningsbakgrund på det här viset. Kroksbäck är en av Malmös mest nedgångna stadsdelar där dagdriveri och laglöshet breder ut sig.

I praktiken är experimentet emellertid lika grymt och hänsynslöst som Stalins folkförflyttningar. Det kommer att drabba alla inblandade och kommer sannolikt bara att öka misstänksamheten mellan de båda stadsdelarna. Relationen har redan varit ansträngd då Kroksbäck och andra problemområden redan exporterat många av sina sociala problem till Limhamn; rån och stölder utförda av besökande ungdomsgäng är legio. Det var denna brottsvåg som för ett par år sedan fick några förnuftiga invånare i stadsdelen att gå ihop och bilda ett medborgargarde.

Kommer kroksbäckseleverna att kunna dra nytta av den trivsamma miljön och Linnéskolans pedagogik? Knappast. Kroksbäcksskolan hör till de sämst presterande i landet, medan Linnéskolans ungdomar generellt sett är mycket begåvade. Kroksbäckseleverna kommer alltså inte kunna tillägna sig undervisningen på Linné, och kommer därmed endast att utgöra ett störande moment i Limhamnsbarnens skolgång.

Med en liberal skolpolitik hade detta problem inte kunnat uppstå. Om skolbildning tillhandahölls av privata företag på marknadsmässiga villkor, skulle ingen få för sig att tvinga ihop elever med olika bakgrund på det här viset. Tvärtom skulle alla elever - oavsett begåvning - kunna köpa sig den skolform som passar de egna behoven bäst.


Andra bloggar om: , .

Kommentarer
Postat av: Robert

Det du skriver är fruktansvärt. Värre rasism och social-darwinism är det svårt att hitta. Du borde skämmas.

2007-08-15 @ 23:53:25
Postat av: Angelica

Robert! Med all respekt för dig och ditt inlägg! Det vore uppskattat om du kunde bemöda dig med trevlig ton. Du lägger ribban på en osund låg nivå. Kurt skriver bra, sakligt och intellektuellt. Jag respekterar att du inte delar Kurts åsikter i allt, men att utnyttja ord som "fruktansvärt" och "skämmas" är att tänja på begreppet ödmjuk! Se dig själv som en förebild och allt ska bli bra.

Postat av: Kurre

Robert, vi kan gärna föra en diskussion men då fordras först att du presterar något som liknar ett sakargument. Innan så sker faller dina beskyllningar om rasism och annat bara tillbaka på dig själv.

2007-08-16 @ 19:54:37
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: VARG i VEUM

Stackars Skånenassar. Är dom verkligen tvungna att blanda sina rosa kultingar med icke rasrena avarter.Det är ju fruktansvärt precis som Robert skriver.
Tack Robert, det finns hopp för mänskligheten när det finns människor som du. Och till stackars Angelica vill jag säga. Låt inte tankens giftormar smyga sig in i ditt sinne. Ser du inte vart dina tankar leder ?
Till dig Kurt. Du är en av Skånes brunskjortor. Jag vet det nu.För dig finns ingen bot.Kanske nåt vaccin om det inte är för sent.

2007-10-13 @ 14:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback