Antidemokraten Regebro

När man nått en så aktningsvärd position i samhället som undertecknad, är det sällan man utsätts för direkta förolämpningar och påhopp. Nu har det emellertid hänt. En för mig hittills okänd bloggare vid namn Lennart Regebro, sprider på sin blogg otrevliga och ogrundade påståenden om undertecknad. Jag citerar:

"Jag har aldrig hört talas om Kurranz innan, och jag det låter sannolikt att hela bloggen är ett skämt, ja. Om inte så har du lyckats med att hitta ett unikum: En antidemokrat som kallar sig liberal. Den enda jag har hört talas om innan var han den där galna ryssen som ville stycka upp Europa."

Lennart Regebro är inte, som man skulle kunna tro, kommunist, utan kallar sig för "liberal" och driver även den märkliga bloggen "bloggregeringen". Regebro tycks emellertid inte besitta någon nämnvärd polisitk kompetens själv utan ägnar sig tydligen professionellt åt att bygga hemsidor. Nå, programmeringsverksamheten verkar inte ha varit alldeles lukrativ eftersom Regebro synes ha utvandrat till Paris.

Regebros plumpa påhopp gör mig så irriterad att jag inte vet var jag ska börja. Antidemokrat? Jag tror att få människor kan berömma sig för att ha gjort så stora insatser för demokratin i vårt land som undertecknad. Under hela mitt vuxna liv har jag, varhelst socialismen visat upp sitt fula tryne, slagit tillbaka med full kraft - oavsett om det handlat om studentpolitiken i Lund på 70-talet, kärnkraftsomröstningen eller kampen mot löntagarfonder på 80-talet. Jag gav också rundhänta ekonomiska bidrag till den kampanj som Alf Enerström på 70- och 80-talen drev mot korruptionen inom socialdemokratin. Regebros beskyllningar faller därför på sin egen orimlighet. Men de är väl att vänta från någon som inte har bättre för sig än att försöka skjuta Sveriges första icke-socialistiska majoritetsregering på ett kvartssekel i sank. Lyckligtvis talar allt för att Regebro förblir okänd, så den skada han kan tänkas orsaka lär vara begränsad.

Det torde därmed vara klarlagt vem det är som är antidemokrat.

Andra bloggar om: ,


Kommentarer
Postat av: August Torngren Wartin

Hej Kurt! Jag inväntar förväntansfullt ditt svar här:
http://www.mothugg.se/2007/01/26/magnus-linton-tre-fragor-om-chavez/
Jag tycker att det är rent bisarrt att någon i din ålder och med din akademiska bakgrund kan komma med tvärsäkra påståenden som precis lika tvärsäkert är helt eller åtminstone delvis felaktiga.

2007-04-28 @ 20:42:20
Postat av: Kurre

Bäste August,

Jag återkommer snart med ett svar här på bloggen.

Mvh Kurre

Postat av: angelica

Bra skrivet Kurt! Man ska inte ta skit. Det finns folk för allt... Jag håller på dig!

/ angelica

2007-04-29 @ 22:11:28
Postat av: August Torngren Wartin

Trevligt! :)

2007-04-30 @ 13:08:13
Postat av: August Torngren Wartin

Ta skit och ta skit. Jag ber om ursäkt om jag låtit aggressiv. Inte meningen! Blev bara lite förbannad, då det är så uppenbart att USA gjort vedervärdiga saker på den Latinamerikanska kontinenten under 1900-talet. Det hålelr de flesta med mig om.

Finns hur många exempel som helst.

2007-04-30 @ 13:14:33
Postat av: August Torngren Wartin

Ps. Svara hemskt gärna på lejonparten av det jag skrivit. Välj inte ut olika favoritämnen, exempelvis kuppen i Chile. Svara då även på det jag skrev om Guatamala. Ds.

2007-04-30 @ 13:25:09
Postat av: August Torngren Wartin

Bäste Kurre

Läs detta utdrag från NE, om du vill lära dig lite mer om Kuba och USA:

''På 1880-talet utmärkte sig skalden José Martí som frihetskämpe, och han bildade 1892 C:s revolutionära parti (Partido Revolucionario Cubano). Han medverkade vid igångsättandet av ett nytt befrielsekrig 1895 men stupade i maj samma år. Kriget växte i omfattning, och Spanien sände över 200 000 soldater till ön. År 1898 blandade sig USA i striden och avgjorde kriget på några månader, dock utan att tillerkänna de kubanska frihetskämparna rätten att regera ön. USA höll C. besatt fram till 1902, då den kubanska republiken inrättades med Tomás Estrada som dess förste president. Oberoendet blev emellertid inte fullständigt, utan C. tvingades anta det s.k. Platt-tillägget till konstitutionen, vilket gav USA rätt att intervenera i C:s inre angelägenheter ? bestämmelsen var i kraft fram till 1934. USA:s inblandning var ett uttryck för både maktpolitiska och ekonomiska intressen. Under 1800-talets senare del hade USA blivit C:s viktigaste handelspartner, och de nordamerikanska investeringarna hade ökat inom tobaks- och framför allt sockerindustrin.

Nya nordamerikanska interventioner, korruption och maktmissbruk kom att prägla öns politiska liv. General Gerardo Machado, som diktatoriskt regerade 1925?33, mötte emellertid en ny typ av opposition, förankrad i medelklass- och arbetargrupper. I den resning som störtade Machado 1933 utmärkte sig Fulgencio Batista, en sergeant, som snabbt blev överbefälhavare och C:s starke man. Batista drev en populistisk linje, som stundtals stöddes av t.o.m. kommunisterna. Han valdes 1940 till president, avgick 1944 men återtog makten genom en statskupp i mars 1952 efter år av växande korruption. De demokratiska fri- och rättigheterna åsidosattes, vilket frammanade en radikal reaktion.''

2007-05-02 @ 18:49:30
Postat av: angelica

August.... du tar verkligen detta med debatt rätt seriöst. Du lirar i en egen division!

Vad tror du om FNs klimatrapport!?

2007-05-05 @ 02:20:48
Postat av: Lennart Regebro

OK, jag försöker svara igen då (det gick inte förra gången).

Jag tror att "Kurre" är ett skämt. Nån i vänstern som försöker driva med liberaler, genom att skapa en figur som säger det han tror att liberaler "egentligen" tycker.

Kurre försvarar sig mot detta med att säga "jag finns visst, och eftersom jag finns är Lennart antidemokrat".

Det ni, slå den logiken, om ni kan!

2007-05-09 @ 16:55:50
Postat av: Kurre

Jag tycker Lennart Regebro är tragisk. Han blir så fullständigt överväldigad av mina argument att han börjar hallucinera.

Jag har på sistone följt vad som händer på hans lilla blogg och sett hur inläggen successivt blivit alltmer förvirrade. Man anar nästan hur Regebro i sin ensamhet för konversationer med fantasifigurer och det är troligen på den vägen han kommit fram till att denna blogg är något han bara drömt ihop.

Finns det ingen där ute som är vän med Lennart Regebro? Någon som kan hjälpa honom att återfå verklighetsförankringen?

Lennart, om du läser detta: ta en paus och gå ut i det fina vårvädret! Du verkar behöva det...

2007-05-09 @ 17:14:20
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Lennart Regebro

Vårvädret har onekligen varit fint, ja. I övrigt kan jag inte låta bli att ta upp det här guldkornet:

"Nå, programmeringsverksamheten verkar inte ha varit alldeles lukrativ eftersom Regebro synes ha utvandrat till Paris."

Ja, just det. Vindsvåning i Paris skaffar man ju sig för att man är fattig och misslyckad. Hah! :-)

2007-05-10 @ 17:39:45
Postat av: Kurre

Jag måste medge att jag nu ångrar att jag skrivit de ord Regebro nu citerar. Man ska inte slå på någon som ligger ner, och jag är uppriktigt ångerfull att jag på detta sätt tvingat Regebro i försvarsposition i en fråga som faktiskt har tämligen lite med hans politiska villfarelser att göra.

Det är redan illa nog för Lennart. Jag ber därför härmed om ursäkt.

2007-05-14 @ 00:12:54
URL: http://kurranz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback