Rapport från Almedalen: Kändisspaning.

En av de stora fördelarna med politikerveckan är, att den erbjuder möjligheter för alla oss som är tongivande i den svenska debatten att mötas och diskutera politik under avslappnade former. Därför har politikerveckan också mycket följdriktigt utvecklats till en magnet för alla politikens uppkomlingar, vilka lever i villfarelsen att de bara genom att dyka upp i Almedalen skall kunna sola sig i glansen av oss opinionsbildare.

Således har det på senare år funnits en tendens för skvaller och ytliga betraktelser från nattlivet att ta överhanden över den långt viktigare rapporteringen kring den politiska substansen. Den s.k.
Almedalsbloggen är ett gott exempel på denna beklagliga utveckling.

Dock tycks de mest inbitna skvallertanterna -- kanske just på grund av deras mycket ytliga kopplingar med Sveriges politiska etablissemang -- ha missat en av Almedalens allra mest prominenta besökare. Således siktades självaste Gunnar Andrén utanför Donners plats kl. 11.15 och fem minuter senare bland besökarna på Almedalsbiblioteket. Han hade svart papably och var vid gott humör.

Därmed torde det vara bäddat för att politikerveckan kommer att bli just den liberala uppryckning som jag i min inledande s.k. "blog-post" så riktigt förutsett.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback