Liberal kamp mot twinglyfiffel och förtryck.

Jag har vid flera tillfällen under denna blogs förhållandevis korta existens framhållit, att det finns tydliga indikationer på att vi liberaler är intellektuellt överlägsna våra motståndare till vänster. Detta beror på, att liberalismen kräver ett strikt logiskt tänkande och ett öppet sinne. Vänsterideologin (precis som min gode vän ideologiexperten Dick Erixon påpekar är denna, de många namnen till trots, en enda stor, människofientlig ideologi) utgör däremot ett sammelsurium av missförstånd och förenklingar, vilka får förmodas vara anpassade till dess anhängares klena förståndsgåvor.

I det obehagliga politiska klimat som präglar Sverige; detta land, som så träffande betecknats "en-idé-stat" av en av mina mest framträdande liberala kolleger, kommer vår intellektuella skärpa ofta väl till pass på ett kanske oanat sätt. När vi i debatten trycker till vänstern med våra överlägsna liberala argument -- såsom när det gick erkänt dåligt för DN:s Andreas Malm i en tv-debatt mot Johnny Munkhammar (låt mig bara påpeka att detta förmodligen är en eufemism från den mycket ödmjuke herr Munkhammars sida; troligtvis vågade Andreas Malm inte visa sig för folk under flera månader efter denna förödmjukelse) -- ser sig vänstern nödgad att ta till alla typer av ohederliga tricks: pseudonymer, obscena gester och missunnsamma recensioner.

Problemet för vänstern är emellertid, att detta tricksande bara leder till pinsamma pyrrhussegrar. När vi liberaler mobiliserat våra överlägsna hjärnresurser, står de socialistiska konspiratörerna alltid med rumpan bar till sist. Ofta handlar det om ett rent detektivarbete som vi liberaler måste utföra i syfte att blottlägga våra motståndares obehagliga arbetsmetoder. Jag har redan berömt Magasinet Neos föredömliga privatspaning för att avslöja en av vänsterns allra mest lömska pseudonymer. Nu senast har även Johan Norberg utfört ett imponerande Sherlock Holmes-arbete och därvid kommit fram till att Dagens Nyheter -- detta en gång så stolta flaggskepp för svensk liberalism -- använder sig av s.k. Twinglyfiffel i syfte att utestänga oss liberaler från debatten.

Twinglyfiffel kan naturligtvis inte jämföras med det fullt legitima fiffel som vi liberaler ibland tvingas ägna oss åt för att överhuvud taget orka leva i högskattestaten. Nej, twinglyfiffel är ett fiffel av närmast kriminell natur, som handlar om att frånkänna oss liberaler vår grundlagsfästa yttrandefrihet. Genom ett systematiskt urval av länkar som faller DN:s socialistiska journalister i smaken, försöker man skapa intryck av att ha ett brett folkligt stöd för sin antiliberala propaganda. Denna form av likriktning i media förekommer annars bara i diktaturer.

Alla dessa imponerande liberala detektivinsatser får mig att minnas min barndoms hjältar Agaton Sax och Ture Sventon. Men det är nog ändå framför allt Kalle Blomkvists strävsamma arbete för sanning och laglydighet som känns relevant i sammanhanget: i sin eviga kamp mot Röda Rosen om Stormumriken, förkroppsligar den unge Kalle många liberala dygder, och blir därmed en naturlig förebild för oss sanningstörstande liberaler.

Andra bloggar om: , , .

Kommentarer
Postat av: Jonas Virdalm

Fast ingen liberal jag känner tar dig på allvar eftersom du är ett påhitt. Vore det inte bättre att du trädde fram och argumenterade for dina verkliga åsikter i stället? Eller trivs du med att vara en fake?

2008-02-18 @ 00:09:38
Postat av: Kurre

Jonas Virdalm,

Jag är rädd att du kastar sten i glashus. Ingen liberal jag känner tar Dig på allvar heller.

Din kommentar ovan är ett tydligt exempel på varför det förhåller sig så. Din avundsjuka över att jag med min blog nått enorma framgångar i den allmänna debatten, är synnerligen missklädsam för någon som kallar sig liberal.

Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

Postat av: Tomas

Snarast är det väl så, att ingen liberal tar någon annan på allvar! Såvida de inte visat sig välförtjänta av det, som herr Rantzén gjort på ett alldeles föredömligt vis.

2008-02-21 @ 16:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback