Vänsterns nedrighet känner inga gränser.

Vänstern skyr som bekant inga medel för att nå ut med sitt människofientliga budskap. Man tvekar inte att använda lögner eller förtal, om detta gagnar den socialistiska saken. Det kända Lenincitatet

"I vår kamp för makten får vi inte hejdas av några principer. Vi bör vara beredda till vilka trick, olagliga metoder och lögner som helst... Om vi för kommunismens skull är tvungna att utrota nio tiondelar av befolkningen, får vi inte vika tillbaka för detta offer."

går som en röd tråd genom all socialistisk maktutövning, från Pol Pots Kampuchea till regeringen Perssons tricksande i samband med Tsunamikatastrofen.

Nu visar det sig att den socialistiska invandrartidningen Mana - som fått rundhänta statsbidrag för att sprida antisemitism, feminism och andra odemokratiska läror - bland sina medarbetare haft en fiktiv person. Det liberala kvalitetsmagasinet Neo har
avslöjat att en av tidningens flitigaste skribenter, med det misstänkta namnet Sharare Irani, inte existerar: namnet är en s.k. pseudonym.

Detta är något av det nedrigaste jag hört talas om sedan Kårhusockupationen år 1968. Jag är så upprörd, att jag nästan saknar ord för att beskriva det inträffade och det blir naturligtvis än värre av att Kulturrådet, trots de lovande förändringarna i styrelsens sammansättning, nyss gett tidskriften ökat stöd för att sprida sin osunda propaganda.

Vi liberaler måste nu se till att det blir ordning på skutan. Jag menar att en passande åtgärd - som skulle kunna råda bot på problemet och förhindra att förbrytelser av det här slaget upprepas - vore, om alla tidskrifter, vilka erhåller bidrag från Kulturrådet, tvingas redovisa biometriska uppgifter för alla som skriver eller på annat sätt medverkar i publikationen ifråga.

Dessa biometriska uppgifter skulle sedan med fördel kunna samlas i ett register hos Säpo, vilka kan använda dem i kampen mot terrorismen. På så vis slår vi två liberala flugor i en smäll och värnar samtidigt att yttrandefriheten - en av grundvalarna för den liberala ideologin - inte missbrukas av opålitliga vänsterelement.


Uppdatering: Mystiken kring Sharare Irani tätnar och magasinet Neo bedriver ett i sanning imponerande detektivarbete för att utreda huruvida tidskriften Mana faktiskt publicerat artiklar skrivna under pseudonym. Jag är den förste att hylla den kunnige journalisten Peter Wennblads föredömliga privatspaning, men jag tror likväl att härvan nu nått sådana proportioner att en officiell utredning vore påkallad. Det vore därför önskvärt om Säkerhetspolisen kunde ges utökade resurser för att kunna ta över utredningen, samt förses med direktiv från regeringen att förhöra de inblandade i syfte att äntligen få fram sanningen i denna historia - vilken förmodligen saknar motstycke sedan 50-talets berömda rättsröteaffärer. Den liberale profilen Per Gudmundson skriver för övrigt oerhört insiktsfullt på SvD:s ledarsida.

Andra bloggar om: , , , .

Kommentarer
Postat av: Lorenz

Gott advokat Rantzén, att registrera samtliga skribenter som yttrar sig på tidskrifter hos säkerhetspolisen samt särskilt sätta strålkastare på de med "fel" åsikter låter synnerligen liberalt och demokratiskt. Jag menar det är ju ett presumtivt brott att ens yttra sig a contrario! Känns tryggt att en advokat för fram sådana framstegsvänliga förslag.

Jag vet att liknade demokratiska insatser gjorts tidigare i historien i DDR samt på 30-talet i samma land, det var någon ettrig herre i mustasch som var pådrivande vad jag minns......

Mvh
Lorenz

2008-01-26 @ 10:29:00
Postat av: Kurre

Bäste Lorenz,

Jag tänker ha överseende med dina smaklösa paralleller till diktaturer i Tyskland. De faller på sin egen orimlighet och alla trogna läsare av denna blog vet att jag är en av de främsta förkämparna för demokrati och humanism i den svenska blogosfären.

Tillåt mig emellertid inflika, att Du har en anmärkningsvärt lättvindig syn på problemet. Du tycker uppenbarligen det är acceptabelt att terrorister gömmer sig bakom pseudonym när de uppviglar massorna. Dessutom förefaller du inte vara särskilt bekymrad över att dylika publikationer uppbär generösa statsbidrag.

På den punkten gör jag en annan bedömning. Jag menar, att vi måste försvara våra liberala friheter med alla till buds stående medel.

Jag hade faktiskt väntat mig en viss respekt och aktning för att jag alldeles gratis delar med mig av mina insikter på detta område.

Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

Postat av: Jacob Wibelius

Ett mycket bra jobb av herr Wennblad! Så ska journalistik bedrivas. Skandal att polisen inte gjort sitt jobb i ärendet.

Bra att du uppmärksammar det här på din blogg, broder. Avgrundsvänstern ska inte tillåtas sprida sin osunda propaganda.

2008-01-31 @ 15:06:00
URL: http://wibelius.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback