Dags att rensa upp i kloaken

Det har återigen blivit dags för tävlingen Årets politiska blogg och med denna bloggpost tillkännager jag nu min kandidatur. Det skall sägas att denna tävling sedan starten har ett mycket tveksamt rykte, då man från början gav priset till en socialistisk propagandist långt ut i den allmänpolitiska debattens periferi och det följande året gav man bort priset till en bloggande sköka som i strid mot vedertagen debattetik skriver under pseudonym.


Också i år finns det anledning att känna oro över tävlingens objektivitet. Liksom i Mugabes Zimbabwe förlitar sig arrangören på socialistiska valövervakare. Det finns anledning att redan nu varna för att den handgågne socialdemokraten Erik Laakso, som utsetts till valövervakare, kommer att spela en liknande roll som Lovemore Sekeramavi gjorde vid årets presidentval.


I årets tävlingsregler har arrangörerna valt att formulera sig på ett sådant sätt att vi liberaler utesluts från tävlingarna. Med kriterier om att de tävlande inte får vara professionella politiker utesluts t.ex. den duktige och populäre riksdagsledamoten Fredrik Federley. När inte heller män som ”har ett redaktionellt jobb på någon större tidning” tillåts kandidera, så utesluts även Svenska dagbladets och kvalitetstidningen Neos pålitliga opinionsbildare Per Gudmundson och Mattias Svensson från tävlingen. Ännu lömskare är villkoret att de tävlande inte får vara ”kända på ett sådant sätt att tävlingen kan förvridas av kändisskapet snarare än av en värdering av blogginnehållet”. På så sätt har arrangören vinnlagt sig om att den store författaren Johan Norberg, den inom världspolitiken så inflytelserike rådgivaren Johnny Munkhammar och den svenska medborgarrättsrörelsens ordförande Dick Erixon heller inte tillåts göra sina rättmätiga anspråk på titeln som Sveriges bästa politiska bloggare.

Den sista regeln ställer – vilket man kan förmoda varit tävlingsarrangörerna avsikt – även till problem för undertecknads kandidatur. Visserligen har det förekommit spekulationer om att jag kan komma att bekläda en viktig ministerpost i händelse av en borgerlig valseger år 2010, men min egen berömmelse som liberal opinionsbildare är ändå först och främst knuten till min populära blogg. Således måste det sista vilkoret tolkas på ett sådant sätt att jag ges möjlighet att delta i tävlingen. Som advokat är jag mycket tränad att tolka den här typen av lömskt formulerade paragrafer och i det fall att valövervakarna för omröstningen gör en motstridande tolkning och utesluter mig från finalen eller på annat sätt förvrider röstresultatet till min nackdel, avser jag att inleda en rättsprocess mot arrangörerna.


Andra bloggar om: .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback