Kurre svarar -- del 1. Om Prostitution.

Som utlovat tar jag mig nu an de frågor som en ambitiös (men dessvärre dåligt informerad) läsare skrivit under ledigheten. Veronica skriver "du vet väl att det är olagligt att köpa sex?" och denna fråga erbjuder ett lämpligt tillfälle att förklara den liberala synen på prostitution.

För oss liberaler är den svenska sexköpslagen en styggelse. Prostitution har traditionellt erbjudit en möjlighet för lågproduktiva kvinnor att bidra till samhälsekonomin genom att sprida trivsel och komfort i vardagen för oss herrar. Efter järnridåns fall har det öppnats nya möjligheter för kvinnor ifrån öst att ta sig till Sverige och slå mynt av sina yttre företräden. Att man från vänsterhåll försöker sätta käppar i hjulen är uttryck för samma obehagliga strömningar som kom upp till ytan i samband med Vaxholmskonflikten. Precis som i det fallet försöker man klä fördomar och rädsla för konkurrens i en språkdräkt som andas medkänsla och omtanke. Det är i detta sammanhang ingen slump att det är just socialdemokratiska kvinnoförbundet som varit pådrivande i kampen mot prositutionen: naturligtvis har kvinnor som Nalin Pekgul och Margareta Winberg särskilt stor anledning att frukta konkurrensen från sina behagliga systrar i öster.

Särskilt problematiskt blir det när vänstern - i sina strävanden att misstänkliggöra prostitutionen - gör våld på språket och beskriver denna blomstrande servicenäring i termer som "trafficking" och "människosmuggling". Vi som läst Munkhammar Advisorys rapport från tidigare i sommar vet att detta är en av vänsterns mest lömska metoder för att dominera den politiska debatten i Sverige. Från liberalt håll borde vi därför som motdrag framhålla att verksamheten är ett utmärkt sätt för de inblandade kvinnorna att få internationell arbetslivserfarenhet, utvecklas som person, förbättra sina språkkunskaper och träffa nya vänner. Jag skulle i detta sammanhang vilja citera min duktige kollega Henrik Alexandersson, som sätter huvudet på spiken:

"Att förbjuda vuxna människor att ingå ett avtal där man byter pengar mot sexuella tjänster är förmynderi och att idiotförklara vuxet folk. Det är brott utan offer. Det är lagstiftning skriven av Prussiluskor."

Andra bloggar om: , , , .

Kommentarer
Postat av: Erik Thor

Är du seriös?

Jag är inte ens vänster och du förargar mig efter ett enda inlägg.

Postat av: bjorn

Det är inte fel i sig - jfr Tyskland och den modellen

2008-08-15 @ 07:34:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback