Öppet brev och en uppmaning!

På den här blogen har jag tidigare uppmärksammat att en ny tankesmedja med centerpartistisk anknytning är i uppstartande. Jag tog ett viktigt initiativ till en omfattande kampanj för att denna nya liberala utpost skulle få en ansedd vetenskaplig auktoritet som ledare, nämligen min eminente blogkollega Dick Erixon. Nu verkar det dock som om kampanjen kommit av sig lite, så det är hög tid att ingjuta nytt mod i detta fälttåg för ett friare Sverige. Därför riktar jag här på blogen ett öppet brev till Fores chef Martin Ådahl, samt en uppmaning till alla liberaler i landet att ansluta sig till en liten manifestation.

Manifestation

Det är hög tid för oss liberaler att visa vår styrka, inte bara i kraft av våra logiskt klarsynta argument utan också i numerärt antal. Den fråga som just för dagen borde engagera oss liberaler allra mest är den av mig själv initierade kampanjen för att Dick Erixon utses till forskningschef för den nybildade liberala tankesmedjan Fores. Detta är alltså en fråga värd att uppmärksamma särskilt.

Som ni vet har blått alltid varit frihetens färg. Det blåa i den franska trikoloren och sedermera det vackra amerikanska stjärnbaneret, står för frihet från skatter och tvång. Därför uppmnanar jag nu alla liberaler att under nästa söndag (den 6 april) bära ett blått plagg för att visa att Ni, liksom Fores tilltänkte forskningschef, är sanna frihetsvänner. Det är hög tid att visa att vi är många som älskar friheten och stödjer Dick Erixon.

Öppet brev till Martin Ådahl

Bäste Martin Ådahl,

Jag vill gratulera dig till chefsskapet för tankesmedjan Fores. Chefsskapet innebär ett stort ansvar när det gäller rekryteringsfrågor. Därför kan jag bara beklaga att du inledningsvis rekryterat intellektuella stolpskott som Peter Örn till din styrelse. En liberal måste kunna känna igen vargen även när den har fårskinnspäls på sig. Så avslöjar till exempel den klarsynte blogaren Dick Erixon insiktsfullt hur förment liberala ledarsidor egentligen är socialistiska. Som företrädare för kampanjgruppen "Fores behöver Dick" ("Fores needs Dick") vänder jag mig nu till dig för att försäkra mig om att det är i Erixons riktning som din tankesmedja kommer att arbeta.

Vår kampanj har bara ett krav: att Dick Erixon utses till forskningschef för Fores. Erixon, med sina gedigna erfarenheter och djupa kunskaper om forskningens villkor, måste vara det självklara valet för detta uppdrag.

Som ett led i kampanjen har jag på min blog uppmanat alla liberaler att nästa söndag (den 6 april) bära ett blått klädesplagg ? blått är ju frihetens vackra kulör - för att visa sitt stöd för Dick Erixon.

Jag hoppas att jag uttryckt vår ståndpunkt tydligt nog och förutsätter att jag inte skall ha någon anledning att behöva återkomma i ärendet.

Bästa hälsningar
Kurt G. Rantzén
Advokat

Kommentarer
Postat av: Angelica

Det tar på krafterna att vara digital! Hej där vännen! Det var länge sedan jag kommenterade på din sida eller ens för den delen uppdaterade min egen blogg. Jag har helt enkelt inte haft möjlighet att skriva i den omfattning jag tänkt och det är givetvis mycket beklagligt. Men vad göra!?!? Bara att skärpa sig och lägga in en högre växel! Puss på dig!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback