Slut upp bakom Björklund och Munkhammar!

Den statliga radion har under den gångna veckan drivit en veritabel förtalskampanj mot skolminister Jan Björklund. I den uppjagade debatten har det påståtts att den socialdemokratiska flumskolan inte skulle vara så internationellt eftersatt vad det gäller kunskapsförmedling som Björklund låtit påskina. Det första som måste sägas är att Björklunds självklart riktiga beskrivning av den svenska skolan som ”sämst i världen”, inte gärna kan vara avhängig av vad några nitiska statistiker förmår att visa i sina rapporter.

 

Som vanligt är det min liberala bloggkollega Kaukasusexperten Johnny Munkhammar som lycktas lyfta upp debatten på en sansad nivå. På sin internationellt uppmärksammade blogg går han till angrepp mot Dagens Nyheters socialistiska skribent Lotta Fogdes tramsiga påhopp på skolministern. Istället för att förvirra sig i siffror och detaljer, skjuter Munkhammar in sig på det mest väsentliga: att kritiken mot Björklunds användning av internationell statistik uteslutande måste ses som ett led i den socialdemokratiska valpropagandan. Därefter angriper han helt följdriktigt Fogdes rätt att skriva i Dagens Nyheters spalter:

Den nye politiske redaktörens första uppgift bör vara att avsluta Lotta Fogdes kontrakt.”

Det är naturligtvis svårt att tänka sig bättre slutknorr på ett liberalt debattinlägg än ett hot om avsked. Det är viktigt att vi liberaler – istället för att slösa tid på vidare polemik med Fogde – sluter upp bakom Munkhammars krav om att sparka henne från DN. Annonsörerna borde t.ex. kunna göra gemensam sak och kräva att den här socialdemokratiska odågan istället ersattes av Johnny Munkhammar själv.

 

Andra bloggar om: , , , , .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback