Mauricio Rojas, en gigant i den mänskliga utvecklingens historia

En stor och smärtsam förlust har drabbat hela det framstegsvänliga Sverige. Som blog-kollegerna Johan Norberg, Merit Wager, Mathias Sundin och Fredrik Segerfeldt rapporterar: Mauricio Rojas flyttar till Spanien. Vår tids störste folkledare och statsman, den liberala samhällsvetenskapens geniale mästare, frihetens banerförare vandrar vidare.

Rojas är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Liberalism, den lära som Rojas behärskar med sådant mästerskap och som han vidareutvecklat till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling.

Rojas förstår att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför är han så betydelsefull för mänskligheten, därför är han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara liberal, det är att ha Mauricio Rojas och Johan Norberg till föredöme. Rojas är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.

Andra bloggar om:

Kommentarer
Postat av: Kurt

Ja, det är ju tyvärr många som redan get upp hoppet om valet 2010. Vi ser det också bland statssekreterarna, där omsättningen nu är mycket hög. Eftersom Mauricio Rojas dessutom representerar ett litet ytterlighetsparti, så blir ju också hans position extra utsatt.

2008-10-24 @ 07:14:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback