Ett fredspris som hotar världsfreden.

Vid sidan av litteraturpriset är naturligtvis fredspriset det politiskt mest tvivelaktiga bland Nobelprisen. Bland vinnarna finns terrorister som Yasser Arafat, kommunister som Nelson Mandela och miljötomtar som Wangari Maathai.

Förra året tilldelades den amerikanske vänsterpolitikern Al Gore priset för sina insatser att dupera allmänheten om den s.k. växthuseffekten. Efter att min bloggkollega Henrik Alexandersson mycket effektivt
smulat sönder Gores lögnaktiga propaganda, var förväntningarna på den norska nobelkommitten högt ställda, att man i år skulle finna en kandidat som något skulle kunna återupprätta det sargade förtroendet.

Med utnämningen av socialisten Martti Ahtisaari går kommitten i motsatt riktning. Ahtisaaris arbete är direkt skadligt för världsfreden, eftersom han blir en symbol för EU:s passivitet i viktiga utrikesfrågor som en demokratisering av Mellanöstern. Därmed har den norska nobelkommittén en gång för alla bekräftat att priset inte kan betraktas som annat än en årlig förolämpning mot det sunda förnuftet.

En värdig kandidat hade däremot Leonard Peikoff varit. Peikoff är inte bara objektivismens ledare i världen och den liberala filosofen Ayn Rands främsta intellektuella arvtagare. Han har också gjort ovärderliga insatser för världsfreden genom att tydligare än någon annan se de enda möjligheterna till ett slut på världsterrorismen.

I sin opinionsbildning har Peikoff med karakteristisk elokvens förklarat att kriget mot terrorismen bara kan nå ett slut om Amerika tar ifrån terroristerna de politiska och ekonomiska grundvalarna för deras arbete genom att krossa Iran, helst med hjälp av kärnvapen. Speciellt vikitga är därvid Peikoffs klargöranden att en sådan operation under inga omständigheter får tveka att åsamka även civila mål omfattande skador:

”Valet i dag är en massa dödsfall i USA eller en massa dödsfall i terroristnationer. Vår överbefälhavare måste avgöra om det är hans plikt att rädda amerikaner eller regeringar som konspirerar för att döda dem.”

DN SvD SSD SVD SvD AB SvD
Andra bloggar om: , , , .

Kommentarer
Postat av: Sebastian

Hm, jag hoppas jag läste fel eller missade humorn i detta, du kan ju inte seriöst påstå att man skulle skapa fred genom att bomba en nation? "I sin opinionsbildning har Peikoff med karakteristisk elokvens förklarat att kriget mot terrorismen bara kan nå ett slut om Amerika tar ifrån terroristerna de politiska och ekonomiska grundvalarna för deras arbete genom att krossa Iran, helst med hjälp av kärnvapen. Speciellt vikitga är därvid Peikoffs klargöranden att en sådan operation under inga omständigheter får tveka att åsamka även civila mål omfattande skador" Detta är det sjukaste jag hört på länge.

2008-10-10 @ 12:34:52
Postat av: Kurre

Bäste Sebastian,Jag förstår att du inhämtat dina historiekunskaper i den socialdemokratiska flumskolan. Att bomba fram fred och demokrati har nämligen väldigt länge varit en grundval i den liberala säkerhetspolitiken. Om amerikanerna inte hade bombat Hamburg och Dresden, Hiroshima och Nagasaki, hade Västvärlden än idag hemsökts av totalitära tyranner.Du kan lära dig mer om detta om du läser Leonard Peikoffs essäer som jag länkar till ovan -- eller för den delen den rättmätige litteraturpristagaren Robert P. Murphys alster.Bästa hälsningar,

Kurt G. Rantzén

Postat av: Anonym

Hur många amerikaner har dött i terrorattacker?

Hur många Iranier skulle dö av en atombomb?

2008-10-10 @ 19:55:43
Postat av: http://kurranz.blogg.se/

Bäste anonym,Jag märker att även du fått din utbildning i socialdemokraternas flumskola. Du ställer två frågor:Hur många amerikaner har dött i terrorattacker?

Hur många Iranier skulle dö av en atombomb?Problemet med dina frågor är att de är irrelevanta. Amerikaner som dött i terrorattacker har dött på grund av att de är för frihet och demokrati. De iranier som kan förväntas dö i ett amerikanskt angrepp mot Iran skulle i så fall dö för att det är nödvändigt för att möjliggöra frihet och demokrati. Bättre än så kan inte jag – eller någon annan pedagog – förklara skillnaden mellan civilisation eller barbari.Bästa hälsningar,Kurt G. Rantzén

2008-10-10 @ 21:01:58
Postat av: Kurt

Sådan där nummerexercis implicerar ju bara något sorts rättvisepatos om att alla liv skulle vara lika mycket värda. Var det inte redan Jesus som sa att om någon slår dig på högra kinden så skall du icke slå tillbaka sju gånger, utan sjuttio gånger sju gånger!

2008-10-11 @ 07:55:59
Postat av: JM

Underbart roligt.

2008-10-18 @ 15:15:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback