Det våras för regeringens jobbpolitik!

Det är nu vetenskapligt bevisat att skatteavdraget för hushållsnära tjänster varit en lysande åtgärd för att skapa fler jobb. I Jantelagens Sverige, där ingen får tillåtas att bli så rik att man kan avlöna någon annan för att få sitt hem städat, tror tyvärr fortfarande majoriteten svenskar att den gamla socialistiska politiken med kostsamma utbildningsinsatser för obegåvade dagdrönare är den rätta medicinen för att återupprätta Sverige som tillväxtnation. Det är en välsignelse att Sverige har en arbetsmarknadsminister (tillika en av mina många vännser på den amerikanska hemsidan Facebook) som fått sin ekonomiska skolning vid ett prestigefyllt amerikanskt universitet och därmed borde vara immun mot denna syrensång om en återgång till socialdemokratiska bidragspolitiken. Istället måste regeringen nu utnyttja succén med skatteavdraget för hushållsnära tjänster i opinionssyfte och sedan gå på ny offensiv:

För det första borde regeringen ordna en större bankett i Blå hallen i Stockholms stadshus i syfte att hedra alla de hjältar som genom sitt skatteavdrag varit med om att skapa nya arbetstillfällen i landet. Naturligtvis borde H.M. Konungen närvara vid denna festivitet och även dekorera några av dem som gjort särskilt vidlyftiga skattereduktioner med H.M. Konungens medalj, gärna i Serafimerordens band.

För det andra borde regeringen utveckla framgångsreceptet om att skapa fler jobb genom skatteavdrag som ökar höginkomsttagarnas konsumtion av privata tjänster. Lämpliga sektorer för skatteavdrag torde vara bevakningstjänster, golfcaddies, skidinstruktörer och eskortservice.

Andra bloggar om: , , .

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Du som är initierad: Vad blev det av "Årets Arbetare". Har någon ätit den utlovade lunchen med Littorin än? Jag har inte sett någon utnämning omtalade i massmedia. Händelsen ifråga borde ju ha uppmärksammats tycker man, men
det är klart, den vänstervridna journalistkåren har förstås inte tyckt om idén, som ju var genial, så därför har utnämningen måhända hemlighållits för oss.

Inte har jag heller sett de utlovade smilelysarna på någon företagssida eller i några annonser. Vad har hänt med dem? Är utdelningen av de där små gubbarna hemlig eller så?

2008-05-21 @ 00:29:35
Postat av: Kurt

Då får vi bara hoppas att inte de socialistiska journalisterna rotar fram exempel på missbruk av de hushållsnära tjänsterna. Men de lär väl rota fram att prostituerade nu har startat städbolag så att kunderna kan dra av sina sexköp som hushållsnära tjänster.

2008-05-21 @ 06:52:03
Postat av: Radikalen

Du glömde nämna att utlandssvenskarna borde få ett schablonavdrag istället, de kan ju inte utnyttja tjänsterna. Och Blå Hallen är naturligtvis för liten. Globen borde vara en bättre arena för detta utsökta arrangemang.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback