Ta det som ett löfte, ta det inte som ett hot.

Min eminente liberale blog-kollega Johan Norberg har utsatts för ett mycket plumpt påhopp från den kommunistiske reportern Stefan Jonsson på DN-kultur. Jag kan mycket väl förstå Johan Norbergs upprördhet. Jonsson har - utan att i sak bemöta Norbergs förträffliga argument - beskyllt denna för att vara löjlig, och han liknar till råga på allt våra liberala dogmer vid en religiös övertygelse. Vilket trams.

Vi liberaler tar oerhört illa vid oss när man är oförskämd och inte lyssnar på våra insiktsfulla argument. Vi lägger nämligen ner oerhört mycket tid och tankemöda på att begrunda hur världen kan bli liberalare och hur vår liberala skaparkraft medelst skattelättnader och privatiseringar kan frigöras. När vi alldeles gratis delar med oss av all denna visdom, förväntar vi oss naturligtvis en viss tacksamhet. Ja, det vore faktiskt på sin plats att en tidning som kallar sig liberal i form av hyllningsartiklar belönar vårt idoga arbete, istället för att komma med okvädningsord och förolämpningar.

Personligen tror jag att Stefan Jonsson skulle må bra av att inerneras på Guantanamobasen under några månader. Där skulle han få lära sig en mer ödmjuk hållning gentemot den fria världens välsignelser, och framför allt skulle han nog tänka sig för både en och två gånger innan han mopsar sig mot oss liberaler igen.


Andra bloggar om: , .

Kommentarer
Postat av: Martin

Se upp med det tipset, om Stefan J. interneras på Guantanamobasen kanske han rymmer till Kuba! ;)

2007-12-04 @ 13:58:27
Postat av: buddy jesus

Allra helst skulle man väl adla alla liberaler så att ordningen återställs. "Löjlig" borde man inte få svänga sig med hur som helst, kan det månne vara straffbart?

Postat av: Jörgen Andersson

Kurranz,

Varför utger du dig för att vara någon du inte är? Är det så svårt att argumentera emot liberala åsikter att du måste parodiera dem?

2007-12-06 @ 15:31:54
Postat av: Tomas Blomstrand

Jörgen: Var nu inte så tramsig. Parodier är kul.

2007-12-06 @ 17:49:54
Postat av: N Schwarzkopf

Right, inget är så löjligt som en löjlig commie som löjlar sig över riktiga liberaler.....det blir så löjligt metakasst alltihopa så att det blir riktigt rooooligt.

2007-12-06 @ 23:28:51
Postat av: varg i veum

Denna blogg är en utomordentlig satir. Kurt Kurranz som han inte heter blottlägger den nyliberala agendan utan förskönande omskrivningar.Jag brukar rekommendera denna blogg när jag vill visa på den sanna liberala politiken och den sanne liberalens tänkande.Tyvärr finns det sådana som Kurranz i det verkliga livet men de blir färre och färre allt eftersom folk inser vad det handlar om.

2007-12-07 @ 09:53:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback