Min också!

Vi liberaler i den s.k. bloggsfären utsätts just nu för en mycket illasinnad kampanj där det görs gällande att den rådande finanskrisen på något sätt skulle vara ett argument mot en avreglerad marknadsekonomi. Jag, Johan Norberg och Johnny Munkhammar har på ett sakligt sätt anfört att det förhåller sig precis tvärtom och att den österrikiska konjunkturteorin -- vilken är den enda skolbildning inom nationalekonomin som uppfyller vetenskapliga krav -- tydligt visar att krisen är ett misslyckande för totalitär statsinterventionism. Den som i den hätska debatten fått utstå de nedrigaste påhoppen är Neos välformulerade skriftställare Mattias Svensson.

För en tid sedan blev Svensson illa ansatt av osakliga antydningar om att finanskrisen på något sätt skulle aktualisera en utbyggnad av statliga tvångsförsäkringar. Ställd inför denna mycket obehagliga propaganda med eko från det forna östblocket, tvangs Svensson att ta till riktiga kraftuttryck: "Sug min kuk".

I den förvridna debatten tas nu denna burleska spetsfundighet som intäkt på att det skulle vara Svensson som diskuterar osakligt. Precis som bloggkollega Norberg skriver är detta "ovanligt fräckt", även för att komma från den politiska vänstern. Man måste komma ihåg att i den socialdemokratiska flumskolan har det grova språkbruket tillåtits att breda ut sig och till och med användas mot lärare och andra auktoriteter, vilket kommit att devalvera värdet av de runda orden. Mattias Svensson gör det svenska språket en välgärning när han nu använder sexualiserade kraftuttryck där de faktiskt hör hemma: som förolämpningar mot illvilliga vänsterkolportörer. Allmänheten borde inte bara överse utan också visa sin uppskattning gentemot oss liberala debattörer som vet när en kontrahent gjort sig förtjänt av ett "sug min kuk" eller "din mamma är en hora". Just för att vi förstår när liknande uttryck är välavvägda, finns det också en extra anledning att fästa tillit till våra sakliga analyser av finanskrisen.

Vi liberaler är upprörda och kräver nu en ursäkt från alla dem som inte visat tillbörlig respekt för den rationella och logiskt konsistenta världsbild vi mycket frikostigt delar med oss av på våra bloggar. Framför allt förväntar vi oss en ursäkt från alla dem som inte förstått att kraftuttryck är nödvändiga när människor vägrar att acceptera de ofelbara ideologiska principer, på vilka våra politiska ställningstaganden vilar.

Andra bloggar om: , , , , , .

Kommentarer
Postat av: Peter Ingestad

Bo Rothstein ryckte citatet Sug min kuk ur sitt sammanhang, vilket klart visade att det var illustrativt och inte direkt menat, ett stilmedel med andra ord. Bo Rothstein citerade alltså falskt och det gjorde han fullständigt medvetet. Denne man skall man inte lyssna till, för han är oseriös och hysterisk, tål inte kritik och vill därför förbjuda all kritik mot honom själv, och begagnar sig till till detta ändamål en och annan förlöpning från kritikernas sida. Vem hotar demokratin?- Peter Ingestad, Solna

Postat av: Kurre

Bäste Peter,Du har så rätt. Att illustrativt säga "sug min kuk" är naturligtvis något helt annat än att använda frasen på det vis som sker i den socialdemokratiska flumskolan -- och detta är huvudtesen jag driver i bloggposten ovan.Rothstein rycker ju också en mycket berättigad och saklig betraktelse kring hans judiska ursprung ur sitt sammanhang i samma artikel.Jag skulle vilja påpeka att detta är typiskt för den oseriösa och hysteriska vänstern. Vänstern har i alla tider hotat demokratin genom att rycka citat från oss liberaler ur deras sammanhang. Minns Janne Josefssons hysteriska valstugereportage från år 2002, eller för den delen vänsterns oförskämda användande av lösryckta citat från Peter Wallenbergs mycket insiktsfulla kommentarer om Sydafrika.Den falskhet och dåliga uppfostran som Bo Rothstein och andra vänsterdebattörer visar prov på är som du så riktigt påpekar upprörande.Bästa hälsningar,

Kurt G. Rantzén

2008-11-19 @ 12:22:36
URL: http://kurranz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback