Timbros bästa. Nummer 3: Socialism och fascism - samma familj.

Vi har nu kommit upp på prispallen och det börjar därmed bli rysligt spännande. Flera hängivna läsare har under dagen hört av sig med uppmaningar att något skingra ovissheten redan före midsommar. Mot bakgrund av Fredrick Federleys hjälteinsats tidigare i veckan har vi liberaler mycket att fira nu i midsommar. Således har jag beslutat att gå mina läsare till mötes och redan före helgens festligheter röja namnet på tredjeplatsen i tävlingen.

3. Yvan Blot (red) Socialism och fascism -- samma familj (1985). I denna välskrivna antologi lyckas Yvan Blot leda i bevis att fascismen och socialismen bygger på samma ideologiska grundvalar och att vänstern därför måste känna ett särskilt ansvar för fascismens och nationalsocialismens illdåd i Europa. Att Timbro lyckades rekrytera den duktige fransmannen Blot som skribent -- vilken på sin meritlista kan ståta med ledande positioner i prestigefyllda liberala organisationer som GRECE och Club de l'Horloge och som representerat den Nationella Fronten i Europaparlamentet -- visar tydligt att Timbro redan under sitt första decennium lyckades etablera sig som ett ledande nav i Europas liberala idédebatt.

Thereby wish I all my readers -- both in Sweden and in second countries -- a pleasant and relaxing midsummer in freedoms and liberalisms sign!

3. Yvan Blot (red) Socialism och fascism -- samma familj (1985).
4. Ian Wachtmeister. Ankdammen (1988).
5. Johan Norberg. Till världskapitalismens försvar (2001).
6. Rolf Englund. Samtal om löntagarfonder (1982).
7. Harry Winter. Operation Garbo (1990)
8. Cecilia Brinck. Vägen från träldom (2004)
9. Birgitta Kurtén-Lindberg. Tokfeminismen (2001).
10. Tove Livfendahl. Gösta Bohman – hjälten och myten (2000).

Andra bloggar om: , , , , , .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback