Fredrick Federleys sak är vår!

Den välkände centerpartistiske riksdagsledamoten Fredrick Federley är en sann renässansman med många strängar på sin lyra. Jag har här på "blogen" redan hyllat Federleys mycket välartikulerade bidrag till den svenska kulturdebatten. Den mångsidige Federley har också tillsammans med sångerskan Dominika Pezcynski med hjälp av en salladsbar tagit tempen på det svenska företagsklimatet. Resultatet är minst sagt oroväckande.

Från första början försökte fackföreningsrörelsen att sätta käppar i hjulen för verksamheten. Det var för varmt i lokalen, man besvärades av duvor på gården och sophämtningen fungerade inte som utlovat. Dessutom har fackföreningsrörelsen trissat upp lönerna i branschen till orimliga nivåer -- vilket ledde till att Federley inte ens i frånvaro av kollektivavtal kunde driva sin verksamhet med rimliga vinstmarginaler.

Att Federley nu dessutom har svårt att betala skulderna som uppkommit är ett tydligt exempel på högskattestatens absurditet. Ingen annanstans i världen har en riksdagsman så snäva marginaler att man inte förmår bestrida fordringar på denna nivå. Federley tillägger själv i en kommentar att den svenska bostadspolitiken också har en del i skulden, eftersom den lett till orimliga hyror i Stockholms innerstad.

Vi liberaler får inte stillatigande se på när facket krossar en ännu en ung entreprenör. Vi måste alla dra våra strån till stacken. Själv har jag kontaktat israeliska ambassaden i Stockholm i syfte att få till stånd en återbetalning av de generösa bidrag Federley för två år sedan gav till frihetskämparna i den israeliska armén. Brevet återges i sin helhet här nedan.

At the Israeli Embassy in Stockholm,

I am writing in response to the unpleasant campaign that Swedish judiciary and trade unions in relation to the famous member of Parliament Fredrick Federley. Since I know you in the past received generous donations from Federley to your freedom fighters of the IDF, I urge you now to go in and help Federley to pay its debts. The debts of the bankrupt company amounts to 572,000 kronors. I know that Federley appreciate each crown he may have in support and urge you to put your payments to the estate.

Shalom,
Kurt G. Rantzén

Andra bloggar om: , , .

Kommentarer
Postat av: Kurt

Jag tror att ytterligare ett problem i sammanhanget var att salladsbaren startades i början av sommaren, och facket har ju drivit igenom monstruöst långa semestrarar i Sverige. Om man avskaffade semestern, i alla fall för det stora flertalet som jobbar inom servicesektorn, så skulle ju också konsumtionen och tillväxten öka.

Fredricks välkända stöd för Israel, emllanösterns enda demokrati, kan ju också ha spelat in. Man misstänker ju en antisemitisk bojkott.

2008-06-05 @ 06:46:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback