Federleys revansch!

Innan jag går in på den spännande upplösningen på 10-i-topplistan, vill jag sticka in med en gratulation till den högt ärade entreprenören och riksdagsledamoten Fredrick Federley. Jag har tidigare har på blogen ställt mig bakom den unge riksdagsledamotens hjältemodiga kamp mot det socialistiska kulturetablissemanget och även gett mitt uttryckliga stöd för Federleys mycket lyckade kampanj mot den svenska fackföreningsrörelsen.

Efter en tid av förföljelse från den svenska vänstern är det därför så glädjande att se hur Federley nu fått ett sensationellt politiskt återupprättande genom han så ansvarsfullt tillsett att Sverige äntligen får en underrättelseverksamhet värd namnet i detta internetkommunikationens tidevarv.

Idag röstar Sveriges riksdag om den s.k. FRA-lagen som ger försvarets radioanstalt befogenheter att övervaka svenskarnas s.k. "e-mail"-korrespondens, telefonsamtal och allsköns aktiviteter å datanätet Internet.

För oss liberaler som sätter den personliga integriteten i första rummet är detta en särskilt viktig fråga. Sverige lever under ett yttre och inre hot från människor som förespråkar antidemokratiska och kollektivistiska världsåskådningar.

Dessa totalitära läror utgör med sin blotta existens ett hot mot det öppna samhället. Igår såg det ut som att regeringspartiernas egna riksdagsledamöter i sitt barnsliga trots mot en redan hårt ansatt försvarsminister, var beredda att ytterligare chikanera regeringen genom att rösta ner lagförslaget.

Men i stridens sista timme klev den modige Federley in och räddade regeringens ära genom att yrka på en återremittering av förslaget. Därmed kan Sverige, efter att förslaget genomgått några smärre justeringar, redan före midsommar få en lag som gör det möjligt att sätta hårt mot hårt mot den utbredda terrorismen. Som blog-kollegan Dick Erixon så träffande sammanfattar: "Federley har stärkt de demokratiska traditionerna i vårt land."

Det pinsamma och illojala beteende som de bråkiga riksdagsledamöterna uppvisat kommer förmodligen snart att klarläggas och kväsas. Jag är tryggt förvissad om att de duktiga grabbarna på försvarets radioanstalt tillsammans med kollegerna på datainspektionen och den nya tillsynsmyndigheten kommer att klarlägga exakt vilka ljusskygga personer som Birgitta Ohlssons och hennes kumpaner har korresponderat med i sin obstruktion mot regeringens terrorismbekämpning.

Jag vill i detta skede inte utesluta att främmande makt -- kanske rentav självaste ryssen -- har haft ett finger med i den hätska kampanj som utspelas här å Internet. Under dagen har hetsen bara ökat mot Federley och kvinnan vid hans sida, den unga och bildsköna Annie Johansson. Förhoppningsvis kan nu FRA med sina utökade befogenheter bidra till att skapa hyfs, ordning och reda å "nätet".

Och den dagen kommer Fredrik Federley och jag själv att få den uppskattning som vi så väl förtjänar.

Andra bloggar om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Kurt

Ja det var ju verkligen en strålande teaterföreställning som FRA-Fredrick och Annie Get Your Gun regisserade. Ett tag ylade och brölade ju de där vänsterextremisterna och trodde att de vunnit. Men så kontrade då FRA-Fredrick med sin liberala stålnäve och krossade allt motståndet från de konservativa vänsterelementen. Det märks ju verkligen vilken strålande liberal förnyelse som centerpartiet har genomgått, för bara några år sedan var de ju ett konservativt bakåtsträvande parti. Och nu tävlar ju centerpartiet med moderaterna om vilket av partierna som skall vara allra mest liberala och frihetssträvande partiet.

2008-06-19 @ 06:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback