Ron Paul for President!

Då undertecknad är åldermannen bland de svenska liberala blog-skribenterna och då denna blog dessutom åtnjuter en position som en av de mest inflytelserika svenska blogarna överhuvud taget, har det fallit sig naturligt att jag tagit på mig rollen som mentor för mina liberala blog-kolleger. Således ser jag det som min uppgift att ge stöd och vägledning i hur våra liberala idéer kan få maximalt genomslag, men därav följer tyvärr också ett ansvar att reagera och ta mina yngre blog-kolleger i örat när de avviker från den sanna liberala linjen eller på andra sätt visar prov på ungdomligt oförstånd.

Rent allmänt finner jag dock att mina högt aktade kolleger sköter sitt jobb alldeles utmärkt och det är en glädje att kunna inta en ledande roll för en så motiverad, klarsynt och kompetent grupp som de liberala blog-skribenterna utgör. Dock sker ibland beklagliga olycksfall i arbetet, som t ex nyligen beträffande den liberale amerikanske presidentkandidaten Ron Paul.

Bakgrunden är denna: i takt med att etablissemangets kandidater blivit alltmer desperata i jakten på röster har man lyckats
gräva fram påstått komprometterande uppgifter ur nyhetsbrev skrivna i Pauls namn för 15-20 år sedan. Enligt uppgift innehåller dessa nyhetsbrev ett sammelsurium av rasism, homofobi och konspirationsteorier.

Den som allra mest högljutt tagit avstånd från detta är Johan Norberg, som låter den personliga rädslan att bli förknippad med de åsikter som tillskrivs Paul ta överhanden när han skriver: "Paul is running for president. The obvious question is if he would act in the same way when he as president appoints ministers, ambassadors and consuls, and don´t have the time to pay attention to what they are doing. It would be sad if a few neo-nazis sneaked in, wouldn´t it? "

Mattias Svensson är något mer nyanserad, men låter också han den politiska klarsynthet, som blivit hans signum, offras på den politiska korrekthetens altare: "Se det som ännu en illustration av högerpopulismens järnhårda lag, börjar du slira i invandringsfrågan slutar färden i bruna träskmarker."

Det är egentligen bara Wille FalerMinistry of Truth som förmår genomskåda bluffen och påminner oss om att vi liberaler måste vara medvetna om att illasinnade socialistiska journalister bara ser vad de vill se: "Negative campaigning", någon? Självklart köper en stor mängd individer historien och dess beskrivning samt vinkling okritiskt rakt upp och ned, hook, line and sinker."

Personligen tycker jag det är sorgligt att mina liberala kolleger faller in i ett klassiskt svenskt vänstermönser i det att de sitter här i Europa och moraliserar över i grunden positiva företeelser i USA. Ron Paul är kanske inte perfekt, men han har gjort enastående insatser för att driva amerikansk politik i liberal riktning. Listan över hans bragder är mycket lång, men ett talande exempel utgör Pauls kamp mot det s.k. kriget mot narkotikan - där Paul slagit vakt om de tunga missbrukarnas individuella frihet närhelst den hotats av politikernas förmyndarmentalitet.

Pauls absoluta paradgren är dock vapenlagstiftningen: som enda presidentkandidat har han fått toppbetyget A+ av den mycket ansedda liberala frontorganisationen Gun Owners of America.

Allra mest problemaiskt i sammanhanget är dock, att mina liberala kolleger - i sina ängsliga fördömanden av de åsikter som tillskrivs Paul - glömmer bort en oerhört viktig sak: huruvida Ron Paul privat hyser rasistiska eller homofoba åsikter är hans ensak. Det är just detta som är liberalismens styrka: att den möjliggör en åtskillnad mellan privat och politiskt. Det går alldeles utmärkt för en liberal ledargestalt att på det personliga planet hata judar, utänningar eller homosexuella. Ja, dylika aversioner kan rentav vara en tillgång när det gäller att arbeta upp den personliga passion som krävs för ett långsiktigt politiskt kampanjande. Det absoluta lackmustestet på en liberal politiker är emellertid om de personliga aversionerna tar sig uttryck i direkt diskriminering eller ej. Hittills har Ron Paul klarat det testet med bravur.

Jag skulle således härmed vilja beordra rättning i leden och uppmana mina liberala kolleger att inte göra sig till verktyg för den socialistiska förtalskampanjen mot Paul. Vi liberaler måste stå enade och starka när det mediala drevet går!

Andra bloggar om: , .

Kommentarer
Postat av: Gemene Man

Ho ho ho!

I get it! Förenen eder, liberaler i hela världen!

:-)

2008-02-04 @ 16:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback