Vi gratulerar!

Israel fyllde i veckan 60 och detta är naturligtvis en glädjens stund för alla oss liberaler. Det är bara att beklaga att firandet stördes av politiska haverister -- både i Israel och på närmare håll. Men mot IDF:s disciplinerade trupper står sig dessa bråkmakare naturligtvis slätt, och därför lyckades de heller inte förta glädjen över Mellanösterns -- vid sidan av Irak -- enda demokrati.

Hur ska vi hantera den obehagliga opinionen mot Israel här på hemmaplan? Jag tycker det finns anledning att även på denna punkt söka inspiration i det förlovade landet. Nog skulle även inbitna antisemiter som Åsa Linderborg, Ali Esbati och Per Gahrton vekna en aning, om de fick påhälsning av försvaret och -- åtminstone i svårare fall -- födrevs från sina hem, som sedan demolerades?

Ibland förefaller det mig, att vi svenska liberaler är en aning för mjuka i vår kamp för frihet och demokrati. Således verkar vi ha ett och annat att lära av våra förbundna i Israel!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Du har så rätt i man måste ta i med hårdhandskarna mot människor som hotar friheten, demokratin och de humanitära värdena. Men du måste hålla med om att man i alla fall har hästat upp sig en aning. Jag tänker då på de fängslade somalierna. Vem vet, får polis och rättsväsende öva lite så kanske de slutligen tar till mer resoluta metoder även mot de i artikeln nämnda, som waterboarding ex. för att få ur dem namn på människor i deras bekantskapskrets som hyser samma åsikter som de.

Postat av: Kurt

Nu när rättsväseendet plötsligt har så ont om pengar, så skulle man ju kunna använda det som argument för att hålla personer häktade på obestämd tid.

2008-05-19 @ 12:11:11
Postat av: Kerstin

Bra förslag - i alla fall som en försiktig början, för att inte väcka alltför mycket ont blod :-).

2008-05-20 @ 04:34:04
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback