Upp till Kamptz mot belackarna!

En ung och till synes obegåvad skribent vid namn Isobel Hadley Kamptz har haft mage att kritisera oss liberaler och den omfattande idéproduktion vi ägnar oss åt på uppdrag av Sveriges näringsliv. Liksom jag själv är mina blog-skrivande kolleger Norberg, Munkhammar och Svensson djupt besvikna och sårade över Kamptz' oförmåga att se vår storhet. Jag finner nu att vi än en gång måste mobilisera våra gemensamma krafter och starta en blog- och emailkampanj mot Kamptz, i syfte att få henne att be om ursäkt för sina förolämpningar och tvinga henne ta tillbaka sina felaktiga påståenden om oss liberaler. Våra ärorika segrar i kampen mot DN och Maria Schottenius borde stå som modell för en sådan kampanj. Vi måste än en gång visa att det straffar sig att mucka gräl med oss liberaler.

Kamptz kritik är så ogrundad att den överhuvud taget inte förtjänar att tas på allvar. Hon skriver:

"Själv kan jag knappt komma på en enda intressant idé som skapats på Timbro under senare år. Och om någon dröm präglar organisationen är det den dröm om försörjning som tankesmedjans stålar väcker för nyliberala 20-åringar som vill komplettera de studiebidrag de hystar in från den förhatliga staten."

Hadley Kamptz är alltså ovetande om de oerhört spännande tankar, som vi liberaler bidrar med till den svenska debatten. Hon har helt missat att vi har mycket spännande idéer för hur skatterna för oss höginkomsttagare skall kunna sänkas till nivåer de inte varit i närheten av sedan 1800-talet. Hon känner tydligen inte heller till vår mycket insiktsfulla kritik mot pappamånader, vabbdagar och andra totalitära ingrepp i svenskens frihet. Vidare är hon till synes okunnig om mitt oerhört nydanande förslag om en kulturpeng, genom vilken den odemokratiska kulturvänstern i ett slag skulle bli av med sin födkrok. Också min blog-kollega Per Gudmundsons enträgna arbete mot muslimer och andra terrorister har uppenbarligen gått Hadley-Kamptz förbi.

Att man med så begränsade kunskaper om Sveriges i särklass mest kompetenta opinionsbildare tillåts breda ut sig i spalterna i en av Sveriges ledande liberala tidningar, visar bara hur socialdemokratin -- trots regeringsskiftet -- behåller sitt järngrepp om Sverige.

Men inte nog med detta. Kamptz visar med sina påhopp på "nyliberala 20-åringar" att hon missförstått en av liberalismens allra viktigaste grundsatser. Som liberalismens andlige fader Adam Smith redan på 1700-talet påpekade, är egenintresset den enda pålitliga drivkraften för en liberal:

"Det är inte på grund av välviljan hos slaktaren, bryggaren eller bagaren som vi får mat på bordet, utan för att det är i deras eget intresse."

En modern variant av Smiths djupsinniga filosofi skulle således kunna vara något i stil med "Det är inte på grund av välviljan hos den 20-årige nyliberalen som vi får oss spännande liberala visioner till livs, utan för att de ligger i deras eget intresse". Denna enkla grundsats är något av det första som lärs ut på de kurser som drivs i näringslivets regi, så det finns verkligen anledning att fråga sig hur Hadley Kamptz tillbringade sin tid i timbrosfären.

Det mesta talar för att Hadley-Kamptz i själva verket är bitter över att hennes egen Timbrokarriär fick ett så snöpligt slut. Men bara för att hon jobbat med att bre mackor till Timbros seminarier under 90-talet, så innebär inte det att hon nödvändigtvis har rätt när hon kritiserar dagens Timbro-avantgardes logiska stringens.

Därför förklarar jag härmed hatkampanjen mot den okunniga Isobel Hadley Kamptz för inledd. Låt henne precis som Maria Schottenius få veta att hon lever!

Andra bloggar om: , , .

Kommentarer
Postat av: Lägg ner!

Har du inte lagt ned den här bloggen ännu? Vi vet att du inte existerar.

2008-03-18 @ 19:59:16
Postat av: J N

Lägg ner: Det är typiskt postmodernistiskt kommunistflummeri att uppmana den som inte existerar att sluta producera bloggtexter. Jag förstår inte varför ni förnuftshatande anti-liberaler framhärdar med att läsa denna förnuftets och liberalismens fyrbåk. Vaccinera dig med litet analytisk filosofi, unge man! Men det är klart - du kan väl knappast ta till dig ett dylikt logiskt stringent resonemang...

2008-03-19 @ 12:41:02
Postat av: Trams

Endast idiotiska vänstermänniskor tar denna blogg på allvar. Jag träffade en massa goda vänner i torsdags som vet att Kurt G Rantzen inte existerar.

2008-03-22 @ 09:44:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback