Centerfadäs om klimathysterin

Förmiddagen tillbringades i Spegelsalen på Wisby hotell, där Centerpartiet rivstartade sin dag med ett spännande miljöseminarium. Ämnet för dagen var klimatalarmismen och tack vare de prominenta gästerna -- Alexander Karsner från det amerikanska energidepartementet samt USA:s ambassadör i Stockholm, Michael Wood -- fanns det goda förutsättningar att bringa klarhet i alla de myter som klimatalarmisterna sprider; och som min klimatologiskt mycket bildade kollega Henrik Alexandersson mycket förebildligt kunnat göra upp räkningen med på sin "blog".

Ett sådant upplysningsarbete fordrar emellertid att vi är hövliga mot våra gäster och villiga att ta intryck av deras insikter i denna mycket komplicerade fråga. Tankesmedjan Fores VD Martin Ådahl försökte emellertid på ett mycket plumpt vis insinuera att det ligger något i klimathysterikernas kritik mot George W. Bush och hans mycket framsynta miljöpolitik.

Denna fadäs från Ådahls sida kan ha dystra konsekvenser för hans eget värv som VD för tankesmejan Fores. Jag har sett politikerveckan i Almedalen som ett tillfälle för Ådahl att slutgiltigt vinna Dick Erixon till tankesmedjan. Med dessa plumpa påhopp på våra amerikanska vänner och eftergifter åt klimathysterikerna, kommer det naturligtvis bli svårt att övertyga Erixon att ta på sig uppgiften som forskningschef på Fores.

Andra bloggar om: , , , , , , , , .

Kommentarer
Postat av: Kurt

Nåja, Mauuuuude ordnade ju till klimatklavertrampet senare, när hon lovade avskaffad fordonsskatt för miljöbilar. Ett mycket framsynt förslag av Mauuuuude, eftersom de flesta nya bilar ä s.k. miljöbilar så innebär det i praktiken skatterabatt på nya bilar, som betalas av de som inte har bil.

2008-07-08 @ 06:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback