Till den liberala invandringspolitikens försvar.

Undertecknad blev i samband med helgerna uppmanad av en ung aktivist att skriva på ett upprop för ökat flyktingmottagande till Vellinge. Kommunen har som bekant, i syfte att bevara den gynsamma sammansättningen av befolkningen i bygden, avstått från att skriva avtal med Migrationsverket. Då fri rörlighet är en av liberalismens grundvalar, valde jag att skriva på uppropet, trots att jag därmed hamnar i allians med allsköns vänstertokar. Jag hade i detta s.k. blog-inlägg tänkt förklara varför - och därigenom formulera ett mycket efterlängtat försvar för den liberala synen på invandring.

I takt med att det mångkulturella samhällets alla avigsidor gör sig starkare påminda, även i våra finare stadsdelar, har jag, med anledning av mina liberala åsikter, fått utstå allt fler gliringar från missnöjda kolleger och grannar. Dessa tror, att den liberala principen att individens rörlighet skall vara fri i sitt genomförande kommer att leda till ännu större problem med oordning, gängkriminalitet och kulturellt kaos i vårt fina land.

Dessa dessvärre mycket relevanta invändningar mot den förda invandringspolitiken, bygger emellertid på ett allvarligt missförstånd. Den liberala invandringspolitiken kan nämligen inte betraktas i isolering. På vårt liberala program står en rad andra reformförslag, som definitivt garanterar att en liberal invandringspolitik inte kommer att leda till den katastrof som många befarar.

Sanningen är nämligen den, att det med vår liberala politik kommer att bli riktigt tufft att vara invandrare i Sverige. För det första: de inflyttade från jordens alla hörn kommer inte längre att kunna sitta och rulla tummarna på bekostnad av oss höginkomsttagare. Tvärtom - när socialbidrag och andra offentliga transfereringssystem avvecklas, kommer invandrarna tvingas att aktivera sig och änligen göra lite nytta. Det är detta som är fundamentet i den liberala politiken mot Utanförskapet: om vi gör levnadsförhållandena betydligt sämre för personer i samhällets bottenskikt, kommer de att behöva anstränga sig betydligt mer för att anpassa sig till det svenska samhället.

För det andra: När vi avskaffar alla statliga regleringar på arbetsmarknaden, kommer helt nya försörjningsmöjligheter att öppnas för lågkvalificerade och dåligt integrerade invandrare. Efterfrågan på dessa befolkningselement kommer att öka radikalt i takt med att arbeten som tidigare betraktades som för slitsamma, farliga eller helt enkelt lågproduktiva, i frånvaron av arbetskyddslagstiftning och andra socialistiska styggelser plötsligt blir riktigt lönsamma för arbetsgivaren. Därmed torde det inte råda några tvivel om, att det kommer att finnas arbeten att ta för de invandrare som blir av med socialbidrag, förtidspension och andra hämmande kryckor från det offentliga.

För det tredje: vi liberaler och andra höginkomsttagare, kommer med en liberal ekonomisk politik att ha en betydligt högre levnadsstandard än idag. Vad vi gör med detta överskott är naturligtvis upp till var och en, men det ligger nära till hands att tro, att vi får ett ökat inslag av s.k. gated communities, där samhällets mest aktade medborgare kan skapa sig en trygg och angenäm tillvaro, på behagligt avstånd från alla störande element. När de offentliga trygghetsystemen avvecklas räcker det dessutom - utöver massiva skattesänkningar! - till kraftigt ökade resurser åt statens kärnverksamheter. Därför torde vi inte längre behöva oroas över den invandrarkriminalitet, som enligt min aktade liberale kollega Mauricio Rojas är kulturellt betingad, och därmed - tvärt emot vad flumvänstern försöker låta påskina - inte kan åtgärdas med s. k. förebyggande åtgärder.

Till sist: i takt med att skatterna sänks, trygghetssystemen avveckas, utanförskapet bryts och fackföreningsrörelsens makt krossas, kommer vi höginkomsttagare naturligtvis att ha råd med tjänstepersonal i en omfattning vi i Sverige inte skådat sedan den allmänna rösträttens införande. Vi som tjänar bra skulle således kunna leva under närmast koloniala förhållanden, där vi ständigt uppassas av billig och tjänstvillig arbetskraft från världens alla hörn.

Summa summarum; den liberala invandringspolitiken - sedd i sitt sammanhang - skulle kunna erbjuda en synnerligen behaglig tillvaro för oss höginkomsttagare, och får därför under inga omständigheter sammanblandas med det kaos som årtionden av socialdemokratisk "integrationspolitik" skapat. Detta är anledningen till att jag skrivit under uppropet för flyktingmottagande till Vellinge kommun.

Andra bloggar om: , .

Kommentarer
Postat av: Aewheros

Summa summarum; Ni liberaler vill helt enkelt utnyttja invandrarna som billig arbetskraft för att höja er egen levnadsstandard.

Säga vad man vill om dina åsikter men först och främst så ska du återigen ha beröm för hur rakt och uppriktigt du uttrycker dem och även följer upp mindre bekväma implikationer. Få liberaler som är politiker eller överhuvudtaget opinionsbildare skulle erkänna att de hade liknande åsikter. Visserligen förståeligt eftersom åsikterna av många inte anses rumsrena men å andra sidan så kommer de ju aldrig att bli accepterade om ingen uttrycker dem.

---

Ska inte opponera mig så mycket men ponera att det är invandrarnas rättighet att inte bli utnyttjade. Kan man då göra på det sättet du beskriver?

Nu är det visserligen subjektivt vad som egentligen är utnyttjande och från en liberal synvinkel skulle man enkelt kunna hävda att de inte alls blir utnyttjade, de får ju marknadsmässigt betalt och ingen är ju skyldig dem något mer.

Men de flesta människor här i landet har en intuitiv uppfattning om vad utnyttjande är och en värdering av arbetes värde som inte alls är lika hårt knuten till marknadsmekanismer.

2008-01-08 @ 00:18:10
Postat av: Aewheros

P.S.

Med tanke på de utländska arbetare som tillverkar billiga importvaror åt oss under arbetsförhållanden liknande dem du beskriver så vore det ju egentligen inte så mycket skillnad från idag.

Men inom landets gränser så vill vi ju i alla fall försöka upprätthålla illusionen av "social rättvisa". Vilka hycklare vi är...

2008-01-08 @ 00:33:15
Postat av: Kurre

Aewheros,

Stort tack för Dina kommentarer! Även Du förtjänar beröm för att Du på ett så tydligt sätt visar vilka fördomar och missförstånd som den socialistiska kritiken mot vårt liberala program bygger på.

Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback