Ännu ett offer för (s) ränker.

Socialdemokraterna för inte längre opposition genom att presentera ett alternativ till regeringens politik. Istället ägnar man sig åt ränksmiderier av värsta slag, i syfte att tvinga bort duktiga borgerliga politiker från sina poster. Listan börjar, som jag redan tidigare påpekat, bli lång. Idag tvingades ytterligare ett lovande moderat stjärnskott - den unga och bildfagra vallentunapolitikern Marge Aab Svensson -  avbryta en till synes lovande politisk karriär. Som vanligt var den påstådda förseelsen - som inte ens bekräftats av den utpekade! - en för hennes politiska gärning fullständigt ovidkommande fadäs.

De socialistiska reportrar, som ger sig in i hetsjakten, förtiger emellertid en sak. De som ägnat sig åt den tarvliga ryktesspridningen är alla kommunala tjänstemän. Det ligger nära till hands att anta, att dessa är partiorganiserade socialdemokrater eller kommunister. Vänsterblocket har som bekant bland kommunalanställda - precis som inom andra grupper som inte bidrar nämnvärt till vår bruttonationalprodukt - en kompakt majoritet. Således kan det antas, att mobbningskampanjen styrts direkt från partihögkvarteret på Sveavägen - och att intet ont anande lokala moderater på grund av den mediala logiken tvingats exekutera en socialdemokratisk häxprocess.

Jag menar att vi, som står den borgerliga alliansen nära, nu måste gå till motattack. Det vore därför synnerligen önskvärt om liberalt sinnade opinionsbildare - såsom t. ex. det mycket läsvärda Magasinet Neo - kunde nysta vidare i vilka de tre anonyma tjänstemännen är, samt på vems uppdrag de spridit sina obehagliga lögner.

Andra bloggar om: , , .

Kommentarer
Postat av: Laser

helt riktigt, det som pågår kan liknas vid en häxjakt

Postat av: Nicklas Eriksson

Hon är inte ett offer för några ränker utan för sin egen tolerans och dumhet.

Skönt att det aldrig blev någon karriär för henne. Rasister finns det nog av i Sverigedemokraterna.

2008-02-06 @ 17:05:16
Postat av: Henning Bergquist

Det kan vara svårt att inte trampa i klaverat när man ser att vissa personliga egenskaper följer ras och etniskt ursprung. Hur skall man förklara en sådan iakttagelse för en omvärld. Jag har själv erfarenheter från arbete med olika nationer och raser och vet att det finns stora skilnader.

2008-02-06 @ 18:11:50
Postat av: Kurre

Tack Henning,

för att Du delar dessa intressanta erfarenheter med oss. Jag har själv viss erfarenhet av att samarbeta med kommunaltjänstemän och jag tror jag har ganska bra på fötterna när jag säger att väldigt speciella personliga egenskaper är förknippade med det yrkesvalet också.

Fast i sosse-Sverige är det naturligtvis tabu att ens föra upp dessa ämnen till diskussion.

Bästa hälsningar,
Kurt G. Rantzén

2008-02-06 @ 18:18:01
URL: http://kurranz.blogg.se
Postat av: Fundersam

Så den moderata ordföranden i Vallentuna är också sosse? Intressant teori. Och du länkar från en borgelig tidning, DN kanske också styrs från Sveavägen...

Det är visserligen din rätt att tycka att rasism är "ovidkommande", men då kanske du ska leta dig längre höger ut än den borgeliga alliansen. Det finns gott om det slaget i brun-högern, som Sverigedemokraterna eller varför inte marschera i takt med Nationaldemokraterna?
Nä, jag vet att jag överdriver. Det finns gott om rasister i alliansen också, du är säkert redan i gott sällskap.

2008-02-06 @ 18:33:30
Postat av: Hasse

Jag vet inte vad som är mest skrämmande;
att vänsterpolitrukerna anser att ränksmideri är ett politiskt redskap lika gott som något annat, eller att moderater faktiskt dansar efter deras pipa.

Är det inte rasistkommentarer så är det obetald tv-licens som är det bland socialister oförlåtliga brottet. Så länge det begås av rätt sida förstås. Är det en socialist som har gjort något olämpligt så finns det inga gränser för hur många chanser man kan få. Om man har rätt kön så kan man t o m bli partiledare!

Det bör tilläggas att en rasistisk kommentar i vänstersammanhang kan vara allt från en nedsättande kommentar om en persons hudfärg till objektiv kritik gällande en person av utomeuropeiskt ursprung. Eftersom kommentarerna inte har beskrivits av några bekräftade källor i DN kan vi i det här fallet utgå från det sistnämnda.

2008-02-06 @ 18:41:54
Postat av: en trött medborgare

ja allt är ju en konspiration av sossarna. Du verkar ju missa att hennes eget parti utrett det hela dessutom.
Ps. akta så det inte är en sosse under sängen när du går och lägger dig, de är lömska som få. ds.

2008-02-06 @ 18:57:58
Postat av: Fredrik

Ja för böfvelen, ut med kommunistpacket! Självklart är detta en konspiration, det är så uppenbart att man inte ens behöver ta reda på fakta. Fakta var det ja....hmmm låt oss nu se här.

Förtroendevalda Vallentuna:

Fritidsnämnden:

Vice ordförande: fp Per-Olof Björkman
Ledamöter:
m Rickard Gutenberg
m Göran Seveson
c Lars Carlsson
fp Karin Unnerstad
kd Elisabeth Nilsson
s Tommy Eckelöv
s Sven Ljungberg
Ersättare:
m Roger Gadde
m Björn Schaerström
m Mari Ring Henriksson
c Carolina Pettersson
fp Andreas Fischer
kd Jerker Sjögren
s Maria Nilsson
s Eva Eriksson

Fritidsnämndens arbetsutskott:

Vice ordförande: fp Per-Olof Björkman
Ledamöter:
s Tommy Eckelöv
kd Elisabeth Nilsson
Ersättare: c Lars Carlsson

Kommunstyrelsen:

Ordförande: m Örjan Lid
Vice ordförande: c Elisabeth Rydström
Ledamöter:
m Raimo Vuojärvi
m Jane Schultzberg
c Ove Ekström
fp Gunnel Orselius-Dahl
kd Lars-Bertil Ohlsson
s Hans Strandin
s Jaana Tilles
s Ing-Marie Elfström

Ersättare:
m Lars Filipoff
m Stig Alexandersson
m Malin Edberg
m Marie-Louise Löwenbeck
c Mattias Andersson
c Ann Charlotte Höglund
fp Jörgen Hellberg
kd Jerker Sjögren
s Roland Ahl
s Thomas Arctaedius
mp Bo Eknert

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Ordförande: m Örjan Lid
Vice ordförande: c Elisabet Rydström
Ledamöter:
fp Gunnel Orselius-Dahl
kd Lars-Bertil Ohlsson
s Hans Strandin

Ersättare:
m Raimo Vuojärvi
c Ove Ekström
fp Jörgen Hellberg

Det är ju ingen tvekan om att dessa spetsnaz sossar (säkerligen i konspiration med fördolda vänsterpartister och andra kommunister) ligger bakom detta illdåd!

Eller så kan det kanske vara så att det är läge för Kurranz att kolla upp någon bra terapeut, det finns faktiskt hjälp att få när man lider av överdrivet konspiratoriska tankar.

Lycka till och krya på dig :o)

2008-02-06 @ 19:04:50
Postat av: Sabina Wallenstam

Inget att beklaga. M i Vallentuna har agerat helt korrekt för att få henne att avsäga sig sina uppdrag. Det finns garanterat fler med liknande åsikter och värderingar i moderaterna, sossarna, centern, folkpartiet och kd. Den centrala frågan är dock: Vilken research gör moderaterna när de tillsätter sina förtroendevalda...??? -Ibland verkar det ju som om vem som helst kan bli kommunalt förtroendevald...men å andra sidan är det ju positivt i en demokrati att inte bara de "politiskt korrekta" får tjänstgöra på politiska förtroendeuppdrag. Intressant att notera Marges egen invandrarbakgrund.

2008-02-06 @ 20:53:11
Postat av: Majakovskij

Det här inlägget lyckas ju kombinera mycket av det sämsta med det brun-blå klägget: sexism, underblåsande av rasism, kommunistparanoia, förakt för arbetare.

Påståendet att det "dirigeras från Sveavägen" är så IQ-befriat att man vet inte var jag skall börja.

Det snällaste man kan säga om dig, brunblåa tomte, är att du dansar runt så långt ut på högerkanten att du är inte är representativ för anständiga representanter för det blå laget heller.

Du får väl hoppas att dina taktfast marscherande kamrater kommer in i riksdagen nästa gång. Men fram tills dess tycker jag du skall hålla ryckningarna i högerarmen i styr.

2008-02-06 @ 21:39:43
Postat av: Jacob Wibelius

Tappert av dig, broder, att stå upp för denna dugliga och säkerligen missförstådda politiker! Bry dig inte om påhoppen från populasen (jag syftar på tidigare kommentatorer). Jag står på din sida!

2008-02-07 @ 09:09:46
URL: http://wibelius.wordpress.com
Postat av: Tomas

Tummen upp för dig och din förnmäliga klarsynthet ännu en gång, Kurre! Jag känner inte till fallet du tar upp men helt uppenbart har du rätt igen.

2008-02-15 @ 08:20:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback