Dags för liberala nationalräkenskaper.

Det är allmänt känt att Statistiska Centralbyrån inte längre ägnar sig åt statistik. På senare år har man istället koncentrerat allt större resurser på ideologiproduktion för det socialdemokratiska partiets räkning. Ett exempel bland många är väl professor Joachim Vogels lögnaktiga socialistiska kampanjer, vilka alltid går ut på att smutskasta USA och framhålla Sverige som ett föregångsland.

Den borgerliga regeringen måste sätta stopp för detta. Det är inte rimligt att en statlig myndighet får ägna sig åt socialdemokratiskt propagandaarbete. Regeringen har redan ändrat definitionen på arbetslöshet. Nu måste också nationalräkenskaperna reformeras i liberal riktning.

Skatter har en förödande effekt på den ekonomiska tillväxten. Tunga avsändare som IMF, EU-kommissionen, European Journal of Political Economy, European Economic Review, Journal of Macroeconomics, OECD, NBER, Economic Inquiry och Timbros Johnny Munkhammar har alla lyckats bevisa att skatterna skadar ekonomin.

Sverige har som bekant sedan en lång tid tillbaka högst skatter i världen. Trots detta redovisar SCB år efter år tillväxtsiffror som hör till de högsta i OECD. SCB:s statistiker är uppenbarligen inte medvetna om att en så hög tillväxt är omöjlig med det svenska skattetrycket. Därför måste statistiken nu revideras så att vi får tillväxtuppgifter som stämmer bättre överens med den verklighet vi ser omkring oss. Svenskt Näringsliv har föreslagit en ny definition på tillväxt som ger en sannare bild av den svenska utvecklingen:

tillvaxt

Jag skulle dock för egen del vilja föreslå en annan variant, som är ännu bättre förankrad i liberala grundprinciper. Mitt resonemang är som följer. Det privata näringslivet bidrar till att öka människors frihet. Den offentliga sektorn, däremot, har till syfte att förinta människors frihet. Alltså borde vårt nationella tillväxttal räknas som det privata näringslivets procentuella tillväxt minus tillväxten i den offentliga sektorn. På så vis skulle Sverige hamna på den position där vi hör hemma i välståndsligan. Vidare skulle liberalt reformarbete per automatik ge en väldigt hög tillväxt.


Andra bloggar om: , .

Kommentarer
Postat av: angelica

Länken till "Joachim Vogels lögnaktiga socialistiska kampanjer" fungerar inte för mig! Den går till din blogg i stället.
***
Jag är mycket imponerad av Johnny Munkhammars insiktsfulla analys av läget på det ekonomiska planet.
Det är trevligt att följa denna analys i din blogg, Kurt!

2007-07-04 @ 17:39:54
Postat av: August Torngren Wartin

Boktips:
http://www.ordfront.se/Bocker/HistoriaoKultur/gryningoverkalahari.aspx
Lova mig att du läser den, Kurre? Du kommer att uppskatta den, det kan jag lova!

2007-07-16 @ 15:27:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback